«Δεν έχουμε κίνητρο, είναι όλοι ύποπτοι για τη δολοφονία της εφοριακού»

Πέντε ώρες κατάθεση έδωσε χθες ο Κώστας Ζέμπερης στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σχετικά με τη φρικτή δολοφονία της κόρης του Δώρας μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών με 14 μαχαιριές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού απέφυγε να μιλήσει σχετικά με τις πρώτες δηλώσεις του ότι πίσω από τη δολοφονία της κρύβονται άτομα από τις υποθέσεις που χειριζόταν, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ. Περιορίστηκε στις πιο πρόσφατες για την παρουσία του στον τόπο μαρτυρίου της κόρη τους, δύο ώρες μετά τη δολοφονία της και την επιβίβαση στο ταξί του ενός υπόπτου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας του θύματος «δεν προσθέτει κάτι που δεν ξέραμε», ωστόσο, οι αναφορές του μένει να επιβεβαιωθούν από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί φαίνεται να έλαβαν δείγμα DNA από τον Κώστα Ζέμπερη, ενώ πολύ πιθανόν να ερευνηθεί και το ταξί του.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την επίθεση από κάποιον τοξικομανή με στόχο τη ληστεία ή κάποιον ψυχικά διαταραγμένο. Προς το παρόν δεν έχουν ένδειξη για άλλο κίνητρο», δηλώνουν τα στελέχη της Αστυνομίας.

«Από τη στιγμή που δεν έχουμε βρει το κίνητρο, στο κάδρο των υπόπτων είναι όλοι. Θα εξετάσουμε τον καθένα ξεχωριστά, αναζητώντας το κίνητρο και φυσικά το δράστη», υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση. Χθες κλιμάκια αστυνομικών ερεύνησαν εξονυχιστικά χωράφια, φρεάτια, υπονόμους και όλους τους πιθανούς χώρους γύρω από τη σκηνή του εγκλήματος, αναζητώντας στοιχεία που ενδεχομένως άφησε πίσω του ο δράστης, χωρίς προς το παρόν θετικό αποτέλεσμα.