Δείτε τι χρεώνουν οι Survivors για κάθε εμφάνιση τους

Από 800 μέχρι 5.000 ευρώ παίρνουν αμοιβή οι παίκτες του ριάλιτι για τις εμφανίσεις τους στην αθάνατη ελληνική επαρχία, ενώ ο Ντάνος βάλλεται από προτάσεις και αναζητά τον άνθρωπο που θα τον αναλάβει

Τα παιδιά ανυπομονούσαν, δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο. Η ουρά έξω από ένα μαγαζί καλλυντικών στο Κιλκίς, πριν από λίγες εβδομάδες, είχε πλέον μεγαλώσει επικίνδυνα και η αναμονή ξεπερνούσε τα 20 λεπτά. Ολοι ήθελαν να δουν τη γυμνάστρια Ειρήνη Κολιδά που είχε έρθει στην πόλη τους για τα εγκαίνια του συγκεκριμένου μαγαζιού, εξαργυρώνοντας τη συμμετοχή της στο ριάλιτι που σάρωσε τα πάντα και καθήλωσε την ελληνική κοινωνία μπροστά στην τηλεόραση.

Οι παίκτες του «Survivor» -κυρίως οι πιο δημοφιλείς- εξαργυρώνουν στον μέγιστο βαθμό την παράνοια του κοινού να τους δει από κοντά σε beach bar, σε κλαμπ, σε μαγαζιά και καλοπληρώνονται γι’ αυτό επιδιδόμενοι σε αρπαχτές. Η Ειρήνη Κολιδά για να μοιράσει χαμόγελα και να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές της στο Κιλκίς φέρεται να εισέπραξε για δουλειά δύο ωρών 800 ευρώ συν τα έξοδά της, δηλαδή εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχείο. Από αυτό το ποσό ξεκινάει συνήθως η ταρίφα των παικτών και μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 5.000 για μια εμφάνιση – αν πρόκειται για τον Ντάνο.

Ο μεγάλος νικητής του ριάλιτι παραμένει μέχρι στιγμής εκτός παιχνιδιού, αφού αναζητά μάνατζερ ο οποίος θα του κλείνει τις δουλειές, την ίδια στιγμή που όλοι του τάζουν τον ουρανό με τ’ άστρα. Μέχρι στιγμής τού έχουν προτείνει από τους πιο σοβαρούς, όπως τον Γιώργο Ντάβλα και τον Κωνσταντίνο Καφίρη, μέχρι τον Χάρη Σιανίδη και έναν John Καγιούλη, γνωστό κυρίως ως διοργανωτή πάρτυ για γόνους πλουσίων οικογενειών. Κάπως έτσι έχει ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος για το ποιος θα είναι τελικά ο εκλεκτός του Ντάνου, που φαντάζει και μάλλον είναι η κότα με τα χρυσά αυγά!




Οι ενωμένοι, οι μοναχικοί και οι ταρίφες

Τα ουρλιαχτά των νεαρών κοριτσιών πριν από λίγες ημέρες σε κλαμπ της Κρήτης ήταν δεδομένα για τον Γιάννη Σπαλιάρα και τον Κωνσταντίνο Βασάλο. Τους περίμεναν πώς και πώς για να φωτογραφηθούν μαζί τους, να τους μιλήσουν και γενικά να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα με τα είδωλα του ριάλιτι που σάρωσε σαν τυφώνας τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Σύμφωνα με τους ψιθύρους, έκαστος πληρώθηκε με 1.500 ευρώ συν τα έξοδα, δηλαδή αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο, αποδεικνύοντας ότι είναι από τα δυνατά ονόματα στις αρπαχτές. Ο Βασάλος μάλιστα έχει ρεύμα αφού εταιρεία κινητής τηλεφωνίας φέρεται να τον πλήρωσε 4.000 ευρώ για chat διάρκειας μιας ώρας με θαυμαστές και θαυμάστριες.

Ο Σπαλιάρας, που ήταν ήδη γνωστός πριν από το «Survivor», χρεώνει, λένε οι πληροφορίες, από 1.000 ευρώ και πάνω για μια εμφάνιση στην περιφέρεια και κατά τι λιγότερο στην Αθήνα. Είναι άλλωστε κάτι που το έκανε καιρό και ξέρει πολύ καλά ότι μετά το «Survivor» πουλάει πιο πολύ εν αντιθέσει με τον Βασάλο, που είναι νέος στο παιχνίδι και μάλλον δέχεται τις συμβουλές του.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, ο γυμναστής δέχεται προτάσεις για να διαφημίσει βιταμίνες εισπράττοντας ποσά που δεν τα έχει δει ποτέ ξανά στη ζωή του, ενώ, εκτός από τον Σπαλιάρα, συμπράττει ενίοτε και με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη και την Ειρήνη Κολιδά. Η τελευταία φημολογείται πως εισέπραξε περίπου 3.000 ευρώ από τηλεοπτική διαφήμιση και η αμοιβή της για μια εμφάνιση σε μαγαζί ή σε κάποιο event είναι 800 ευρώ, εκτός αν είναι κάτι πιο ιδιαίτερο, που απαιτεί την παρουσία της για μία ή και περισσότερες ημέρες. Οταν συμπράττει με κάποιον για μια παρουσία σε event, αυτός είναι ο «Μισθοφόρος», δηλαδή ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, και για μια εμφάνισή τους σε μαγαζί παίρνουν ο καθένας από 800 ευρώ. Το περιβάλλον της Κολιδά και όχι μόνο εικάζει ότι μάλλον θα παρουσιάσει εκπομπή στον ΣΚΑΪ μαζί με άλλον έναν παίκτη του «Survivor», ο οποίος μπορεί να είναι ο «Μισθοφόρος», αφού έχουν καλή χημεία μεταξύ τους.

Πάντως, όλοι οι πρώην συμπαίκτες έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι του «πάμε να κερδίσουμε τώρα που είμαστε ακόμη ζεστοί και μας θέλουν όλοι». Κάτι που συνειδητοποίησαν επίσης ο περίφημος μάνατζερ του ράγκμπι Παύλος Αργιανίδης και ο πρώην πολίστας Κώστας Κοκκινάκης, οι οποίοι είναι περιζήτητοι σε camp για να διδάξουν σε παιδάκια τεχνικές αλά «Survivor».

Ο πρώτος ζητάει αμοιβή 3.000 ευρώ, ενώ ο δεύτερος, σαφώς πιο αναγνωρίσιμος από την πρότερη πορεία του, φέρεται να αμείβεται με 5.000 ευρώ για την παρουσία του και τις συμβουλές του. Τηλεόραση θα κάνει ο Στέλιος Χανταμπάκης, ο οποίος ξεκινάει σήμερα την εκπομπή του στον ΣΚΑΪ με τίτλο «Santo Stelio», εξαργυρώνοντας διαφορετικά τη δημοσιότητα που απέκτησε στο ριάλιτι του Αγίου Δομίνικου και με απολαβές 2.000 ευρώ, όπως ψιθυρίζεται. Πάντως φαίνεται να προσγειώθηκε λίγο απότομα στο κασέ του αν ισχύει ότι τον προσέγγισαν για να κάνει μια συγκεκριμένη ανάρτηση και ζήτησε 5.000 ευρώ, προκαλώντας μίνι εγκεφαλικό στους ενδιαφερόμενους που τελικά του είπαν: «Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε».

Στο παρασκήνιο αυτού του ατυχούς deal ακούστηκε και το ωραίο «Μπας και ο Χανταμπάκης νομίζει ότι είναι ο Ντάνος;», το οποίο προκάλεσε την ανάλογη ευθυμία. Αποστασιοποιημένη από όλο αυτό το πανηγύρι των αρπαχτών είναι η αθλητικογράφος Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η οποία προσέχει περισσότερο πού θα εμφανιστεί. Ισως λόγω της ιδιότητάς της, μάλιστα, να είναι πιο προσγειωμένη από όλους τους συμπαίκτες της. Μόνος του παίζει ο Ορέστης Τσανγκ ή «νυφίτσα», όπως τον αποκαλούσαν πολλοί στα social media, ο οποίος πληρώνεται 600 ευρώ για να δώσει το «παρών» σε ένα μαγαζί συνήθως μαζί με την Ελισάβετ και την Ειρήνη Αϊνατζόγλου, που επίσης εισπράττουν το ίδιο ποσό. Το κασέ του ανεβαίνει όταν εμφανίζεται ως η έκπληξη της τελευταίας στιγμής σε κάποιο παιδικό πάρτυ, αφού εκεί η ταρίφα του είναι 1.000 ευρώ για παρουσία δύο-τριών ωρών. Πλέον ετοιμάζεται να συνεργαστεί με εταιρεία παιχνιδιών για την προώθηση συγκεκριμένου concept από το οποίο θα αμείβεται με ποσοστό επί των πωλήσεων.

Εγινε δεκτός με τιμές εθνικού ήρωα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μπλουζάκια με το όνομά του πωλούνται σε μπουτίκ της Σκιάθου, και το τηλέφωνό του δεν σταματά λεπτό να χτυπά. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αυτή τη στιγμή το πιο περιζήτητο πρόσωπο από τις διαφημιστικές εταιρείες και από άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, δείχνει όμως να μη βιάζεται. Παρά τα όσα ακούγονται, δεν έχει υπογράψει ακόμη κανένα συμβόλαιο με μεγάλη εταιρεία γαλακτομικών και περιμένει ή, για την ακρίβεια, αναζητά μάνατζερ. Μέχρι στιγμής τού έχουν πλασάρει γνωστοί, φίλοι και άγνωστοι ουκ ολίγους προτεινόμενους, άλλους εξαιρετικά ικανούς στη δουλειά τους και άλλους πιο ευκαιριακούς παίκτες. Δύο προς το παρόν δείχνουν να έχουν το προβάδισμα για να πάρουν τη θέση και να αρχίσουν να δουλεύουν με τον Αγγελόπουλο, ο Κωνσταντίνος Καφίρης, που έχει κάνει, όπως ακούγεται, και ραντεβού μαζί του -οι δουλειές τελευταία δεν πηγαίνουν και τόσο καλά-, και ο πολυπράγμων Γιώργος Ντάβλας, ένας εντελώς διαφορετικός PR manager με τεράστια ατζέντα.

Στον Ντάνο έχουν προταθεί επίσης ο χαριτωμένος Χάρης Σιανίδης με ειδικότητα στα events της ελληνικής περιφέρειας και ο John Καγιούλης, διοργανωτής επιτυχημένων πάρτυ, που προσπαθεί να γίνει μάνατζερ εδώ και χρόνια. Ο παροξυσμός για τον Ντάνο είναι τέτοιος που τα ποσά για ό,τι τον αφορά ζαλίζουν, αφού οι φήμες λένε ότι για μια εμφάνιση μπορεί να ζητήσει έως και 5.000 ευρώ! Σε ό,τι αφορά τη διαφημιστική του παρουσία, αναμένεται ένας χαμός αφού θεωρείται και είναι το πιο καυτό πρόσωπο της επικαιρότητας, έχοντας εκτοπίσει έστω και προσωρινά την Ελένη Μενεγάκη από το κεντρικό εξώφυλλο των εβδομαδιαίων εντύπων.

 

Ιλιγγιώδη ποσά


Τα ποσά που ακούγονται για συμβόλαια είναι μυθικά για την εποχή μας, όπως αυτό από γαλακτοκομική εταιρεία που αγγίζει τις 250.000 ευρώ! Πλέον δεν σηκώνει το τηλέφωνό του που χτυπάει ασταμάτητα όλη την ημέρα παρά μόνο για γνωστούς και φίλους, ενώ δεν πρόκειται να κλείσει καμία δουλειά αν δεν τελειώσει με την ανεύρεση μάνατζερ, ο οποίος θα αναλάβει να διαχειρίζεται την εικόνα του στα media και να του κλείνει δουλειές.

Την ίδια στιγμή μόνοι τους παίζουν άλλοι δύο μονομάχοι του «Survivor», η τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, οι οποίοι παίζουν με τις νότες. Η σύντροφος του Κώστα Πηλαδάκη είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές παρουσίες, γνωστή και για τους απολλώνιους κοιλιακούς της. Μέχρι τώρα στην καριέρα της δεν έκανε το μεγάλο μπαμ, δούλευε όμως σε καλά μαγαζιά εμφανιζόμενη πριν από τα μεγάλα ονόματα.

Μετά το «Survivor», όμως, λέγεται ότι το κασέ της για μία ώρα σε νυχτερινό ναό της ελληνικής περιφέρειας ανέβηκε κατακόρυφα. Ετσι, λοιπόν, για μια εμφάνιση φέρεται να ζητάει 2.500 ευρώ μόνο για την ίδια, συν την αμοιβή της ορχήστρας της, εισιτήρια και διαμονή. Στην ίδια οδό με την Ειρήνη βαδίζει και ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης που εμφανίζεται μαζί με την μπάντα του όπου τον θέλουν – με το αζημίωτο φυσικά. Η αμοιβή του για μικρά μαγαζιά ξεκινάει από 700 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 3.000 αν πρόκειται να τραγουδήσει σε μεγάλο κλαμπ εντός ή εκτός Αθηνών. Απολαμβάνει κι αυτός τα αγαθά του «Survivor», που καθήλωσε μια ολόκληρη κοινωνία μέσα στα σπίτια της για μήνες.

Παραπέμποντας στην ερημιά που κυριαρχούσε στους δρόμους και τα μαγαζιά της χώρας όταν παιζόταν ο «Αγνωστος Πόλεμος» τη δεκαετία του ’70, το «Survivor» έδωσε νέα τηλεοπτικά είδωλα και για πολύ κόσμο νέους ήρωες. Τι κι αν έχουν ημερομηνία λήξης; Προς το παρόν εξαργυρώνουν όπως μπορεί ο καθένας τη δημοσιότητα που γεύτηκαν και θα εξακολουθούν να την απολαμβάνουν για ένα διάστημα, εισπράττοντας ζεστό χρήμα με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα σε κλαμπ, παραλίες, νυχτερινούς ναούς και παιδικά camp.