Ανακοίνωση σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Fairfax για την απόκτηση της Grivalia

Σε συνέχεια της από 20 Ιουλίου 2017 ανακοίνωσης της εταιρείας “FAIRFAX FINANCIAL HOLDINGS LIMITED” (ο “Προτείνων” ή η “Fairfax”), δια της οποίας υποβλήθηκε υποχρεωτική δημόσια πρόταση (η “Δημόσια Πρόταση”), σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 10 του Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (ο “Νόμος”) προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, (οι “Μέτοχοι”) της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με επωνυμία “GRIVALIA PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ” και διακριτικό τίτλο “GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ”, σας ενημερώνουμε ότι στην εν λόγω ανακοίνωση, και συγκεκριμένα στην παράγραφο 7, έχει αναφερθεί εκ παραδρομής ότι η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή (ΜΣΧΤ) των Μετοχών κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, ήτοι πριν από την 4η Ιουλίου 2017, ανήρχετο σε €8,45 αντί του ορθού €8,49, χωρίς αυτό να επηρεάζει το τίμημα της Δημόσιας Πρότασης, το οποίο έχει οριστεί σε €8,80 για κάθε μετοχή που θα προσφερθεί έγκυρα.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, ακολουθεί ορθή επανάληψη της εν λόγω παραγράφου 7 της ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης της 20ης Ιουλίου 2017:

7.    Σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου, ο Προτείνων προσφέρει €8,80 (το “Προσφερόμενο Αντάλλαγμα”) για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που προσφέρεται έγκυρα. Ο Προτείνων δεν θα αναλάβει για λογαριασμό των Μετόχων οι οποίοι θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση (“Αποδεχόμενοι Μέτοχοι”), την καταβολή των προβλεπόμενων στον Κανονισμό Εκκαθάρισης δικαιωμάτων εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μετοχών υπέρ της Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρησης (“Ε.Χ.Α.Ε.”), σήμερα ανερχόμενα σε 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης, η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των Μεταβιβαζομένων Μετοχών επί (Χ) τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και της τιμής κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων στην E.X.A.E. και με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσου με το μικρότερο μεταξύ των 20 Ευρώ και του 20% επί της αξίας της μεταβίβασης για κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο. Ο Προτείνων, επίσης, δεν αναλαμβάνει την καταβολή του ποσού που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, σήμερα ανερχόμενο σε 0,2% επί της αξίας συναλλαγής, το οποίο θα βαρύνει τους Αποδεχόμενους Μετόχους. Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος μειωμένο κατά το ποσό των δικαιωμάτων εκκαθάρισης καθώς και του προαναφερόμενου φόρου.

Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα πληροί τις προϋποθέσεις του “δίκαιου και εύλογου” ανταλλάγματος, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 9(4) του Νόμου, καθώς στην παρούσα Δημόσια Πρόταση:

(i) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α., η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή (ΜΣΧΤ) των Μετοχών κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, ήτοι πριν από την 4η Ιουλίου 2017, ανέρχεται σε €8,49,

(ii) ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτόν απέκτησαν Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, με εξαίρεση τις συναλλαγές της 4ης Ιουλίου 2017, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην τιμή των €8,80 ανά Μετοχή, δηλαδή σε τιμή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα.