«Η κορυφή του παγόβουνου» είναι το σκάνδαλο της HSBC Ελβετίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

 «Η κορυφή του παγόβουνου» είναι το σκάνδαλο της HSBC Ελβετίας

10.02.2015 14:25

Tο σκάνδαλο φορολογικής απάτης της HSBC Ελβετίας είναι «η κορυφή του παγόβουνου», σύμφωνα με τον άνθρωπο που αποκάλυψε τα στοιχεία από τα οποία πήρε το όνομα της η περιβόητη λίστα, τον πρώην εργαζόμενο της τράπεζας, αρμόδιο για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλσιανί.

Ο Φαλσιανί, κάνει λόγο για «κορυφή του παγόβουνου», επειδή, όπως λέει σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» οι δημοσιογράφοι δεν είχαν πρόσβαση παρά σε «ένα μέρος» των πληροφοριών τις οποίες εκείνος διαβίβασε στο γαλλικό κράτος.

Ο Φαλσιανί δηλώνει μεταξύ άλλων, πως τάσσεται υπέρ μιας «οικονομικής προστασίας των κατόχων πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος» ώστε να «προχωρήσει η δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον Φαλσιανί, η φοροδιαφυγή είναι «ένα ουσιώδες θέμα, το οποίο ακόμη σήμερα δεν έχει επαρκώς προβληθεί». «Κατ” αναλογία, μιλάμε πολύ για τρομοκρατία», προσθέτει. «Όμως αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους να πεινάνε, οι αληθινοί τρομοκράτες, αυτοί που πλήττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, είναι ο κόσμος των οικονομικών».

http://www.tribune.gr/

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017