Μπίρα, Cola, Fanta - Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί των Ιπποτών. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μπίρα, Cola, Fanta – Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί των Ιπποτών.

07.08.2015 09:27

Μπίρα, Cola, Fanta

Παράξενα πράγματα μου λένε ότι συμβαίνουν στο νησί των Ιπποτών. Δεν είναι μόνον ότι κυνήγησαν και προπηλάκισαν τους εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο σε πανηγύρι στα Μαριτσά, αλλά η φοροδιαφυγή και η δασμοδιαφυγή βρίσκονται στο απόγειό τους.
Ισως φταίει και το γεγονός ότι η Ρόδος εφέτος είναι, παρά την κρίση, γεμάτη τουρίστες, αλλά τι είδους τουρίστες; Στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, στις καφετέριες και κυρίως στα μπαράκια κυριαρχεί η μαύρη εργασία από τουρίστες που ξέμειναν και εργάζονται για μερικά ευρώ την ημέρα.
Ασε που για να πιεις ένα ποτό στην Παλαιά Πόλη θα πρέπει (που λέει ο λόγος) να ξέρεις άψογα αγγλικά ή ολλανδικά ή σουηδικά. Είναι και το άλλο όμως: οι παραλίες του νησιού (και κυρίως εκεί μπροστά στο Ενυδρείο) έχουν γεμίσει από «πωλητές» όλων των φυλών του κόσμου, οι οποίοι με μεταφερόμενα ψυγειάκια διαλαλούν το εμπόρευμά τους ανάμεσα στους λουομένους: «Μπίρα, Cola, Fanta» ακούει κανείς στις παραλίες από τους μικροπωλητές.
Πωλούν όπως θέλουν, σε όποια τιμή θέλουν στους διψασμένους και ηλιοκαμένους τουρίστες. Εφέτος μάλιστα αναβάθμισαν και το εμπόρευμά τους, γιατί στις παραλίες εμφανίστηκαν και «μαϊμού» τσάντες Louis Vuitton προς 20 ευρώ εκάστη. Ποιος θα τολμήσει να τους κάνει έλεγχο; Ποιος θα τολμήσει να τους ζητήσει απόδειξη;
Αφήστε που στο νησί δρα ένας μυστηριώδης Γερμανός – εραστής της νύχτας, όπως τον αποκάλεσαν – που επιστρέφει μεθυσμένος στο ξενοδοχείο του και μπαίνει σε όποιο δωμάτιο βρίσκει ξεκλείδωτο. Ενας Πολωνός κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της Τετάρτης κοιμήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με τη γυναίκα του και το πρωί βρήκε τον Γερμανό να κοιμάται ανάμεσά τους!
Ο ΒΗΜΑτοδότης

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017