Ό,τι θέλουν κάνουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα…

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ της χθεσινής συνεδρίασης (Από τον Θαν. Σταυρόπουλο):

ΠΡΩΤΟ

  • Η μετοχή της Εθνικής, η οποία κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τα 0,71 ευρώ (+10,25%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 0,6660 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 3,42% και αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Ακόμα και αν η χθεσινή αντίδραση ήλθε στον απόηχο της ανακοίνωσης της Τράπεζας, που διέψευδε, κατηγορηματικά, τις φήμες – δημοσιεύματα για πιθανή εμπλοκή στην διαδικασία πώλησης της Finansbank και στην προσπάθεια δημιουργίας ανοδικού “μαξιλαριού”…

Προτού μπουν οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη Α.Μ.Κ. (14/12), επειδή όλοι οι “όψιμοι” αγοραστές είναι απόλυτα “υποψιασμένοι”, η όποια αντίδραση θα αποδειχθεί εξαιρετικά βραχύβια και ο τίτλος θα αναζητήσει επίπεδα τιμών ακόμα χαμηλότερα…

ΔΕΥΤΕΡΟ

– Η μετοχή της Πειραιώς, η οποία όχι μόνο ανέκαμψε από τα πρωινά χαμηλά των 0,5710 ευρώ (-12,15%), αλλά γύρισε σε θετικό πρόσημο μέχρι τα 0,70 ευρώ (+7,69%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 0,6590 ευρώ με κέρδη 1,38% (!).

Στην περίπτωση της Πειραιώς θα ισχύσει στον απόλυτο βαθμό το “Ες… σήμερον τα σπουδαία”, καθώς σήμερα εισέρχονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την πρόσφατη κεφαλαιακή ενίσχυση.

ΤΡΙΤΟ

– Η άνοδος του Τραπεζικού δείκτη (+12,51%), που έφθασε να αναρριχάται μέχρι τις 52,94 μονάδες, με κέρδη 14,37% και αυτό σε μία συνεδρίαση όπου η Alpha Bank (-3,63%) δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο, ενώ Eurobank (-2,7%) και Πειραιώς αναλώθηκαν σε εναλλαγές προσήμων.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Eurobank κινήθηκε μεταξύ 0,937 (+1,3%) και 0,90 ευρώ (-2,70%) και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και σε νέο ιστορικό χαμηλό…

Και αυτός της Alpha Bank, χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο, ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τα 1,83 ευρώ (-5,18%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση κλείνοντας σε νέα ιστορικά χαμηλά.

ΔΤΡ: Το “μυστικό” για τα σημαντικά ημερήσια κέρδη του Τραπεζικού δείκτη, βρίσκεται στο +29,85% της Τρ. Αττικής, καθώς από την συνεδρίαση της Παρασκευής και μετά, η συμμετοχή της έχει αυξηθεί στο 44,94%, καθώς έχουν υπολογιστεί και οι νέες μετοχές!!!!!! που θα προκύψουν από την εν εξελίξει Α.Μ.Κ.!!!!!! (ΣΗΜΕΡΑ μάλιστα θα διαμορφώνει το 53,01% του ΔΤΡ)

Αντίθετα, αυτό δεν έχει ισχύσει για Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank και έτσι οι συμμετοχές των ανωτέρω στον κλαδικό τους δείκτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. διαμορφώνονταν χθες σε 12,1% για την Εθνική, 2,43% για την Πειραιώς,13,12% για την Eurobank και 27,42% για την Alpha Bank.

Εννοείται ότι και το χθεσινό +29,85% της Τρ. Αττικής συνέχισε να δικαιώνει όλους όσους πόνταραν στην βραχύβια τεχνική αντίδραση, που μπορεί να κρατήσει μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης των εγγραφών για την A.M.K. και έσπευσαν να τοποθετηθούν στα χαμηλά της Παρασκευής. 

Να σημειωθεί ότι από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της Παρασκευής, μέχρι και το σημερινό κλείσιμο, ο τίτλος σημειώνει αθροιστικά κέρδη 89,13%.

  • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ από μ/μ

Ό,τι θέλουν κάνουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα…

Προσέξτε! Οι νέες μετοχές της Alpha και της Eurobank ενώ διαπραγματεύονται εδώ και ημέρες δεν υπολογίζονται στη διαμόρφωση του τραπεζικού δείκτη παρά με ένα μικρό συγκριτικά βαρύτητας ποσοστό.

Και σου βάζουν την Αττικής με ποσοστό συμμετοχής στην διαμόρφωση του ΔΤΡ στο 45% την στιγμή που ακόμη πραγματοποιείται η αμκ της που ολοκληρώνεται στις… 10 Δεκεμβρίου! Απίστευτα πράγματα, απίστευτες, αδιανόητες καταστάσεις.

Εκεί που θα πέσει πολύ γέλιο θα είναι όταν οι 4 κεχαριτωμένες λάβουν τα …νέα ποσοστά συμμετοχής τους στη διαμόρφωση του γδ.

Που θα είναι σε πολύ μεγαλύτερη… ποσόστωση από τις υπόλοιπες πραγματικές δυνάμεις του ΧΑΑ.

Θα παραμερίσουν όλα τα καλά, τα δυναμικά χαρτιά της πραγματικής οικονομίας για να επιβραβεύσουν τις 4 δηλητηριώδεις χάριτες.

‘Ηδη χθες ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό στάθμισης της Alpha από 5 απογειώνεται στο 89!!! και το αντίστοιχο της Eurobank από 3,5 σε.. 81!!! 

* ,