Όταν ο Ζούκερμπεργκ έπινε μπύρες και ξυπόλητος μιλούσε για το Facebook (VIDEO) | Mikrometoxos.gr

Όταν ο Ζούκερμπεργκ έπινε μπύρες και ξυπόλητος μιλούσε για το Facebook (VIDEO)

19.04.2016 14:15

Όταν ο Ζούκερμπεργκ έπινε μπύρες και ξυπόλητος μιλούσε για το Facebook (VIDEO)

Written By:
onlycy/ΦΜ

Δείτε βίντεο από το 2005 – Τότε έλεγε πως ήθελε να μείνει εστιασμένος στην πανεπιστημιακή κοινότητα, φτιάχνοντας μια on line πλατφόρμα που θα αντικατόπτριζε την πραγματική ζωή των φοιτητών

Είναι πιθανότατα μια από τις πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πίσω στο 2005, μερικούς μήνες μετά από τη δημιουργία του Facebook και πριν ακόμα από το άνοιγμα της πρόσβασης στον υπόλοιπο κόσμο, ο Ζούκερμπεργκ εξηγεί τον σκοπό λειτουργίας της πλατφόρμας και πώς οραματιζόταν την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως τότε ακόμα ήθελε να μείνει εστιασμένος στην πανεπιστημιακή κοινότητα και δεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει η επέκταση πέραν αυτής.

Ξυπόλητος, πιθανότατα στα πρώτα γραφεία του Facebook στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, λίγο μακρύτερα από εκεί που βρίσκονται σήμερα οι κεντρικές εγκαταστάσεις, υποδέχεται τον δημοσιογράφο προσφέροντας του μπύρα.

Φοράει ένα λευκό φανελάκι (μάλλον τότε δεν είχε ακόμα ανακαλύψει τα αγαπημένα του γκρι) και μαύρο αθλητικό σορτσάκι. Κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ, με ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι και περιγράφει το Facebook ως έναν on line, διαδραστικό κατάλογο για τους φοιτητές των κολεγίων.

Εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν από το Χάρβαρντ όπου σπούδαζε, όταν θέλησε να φτιάξει μια on line κοινότητα, μέσω της οποία οι φοιτητές θα μοιράζονταν πληροφορίες. Ακολούθησε η επέκταση στα Γέιλ, Στάνφορντ και Κολούμπια.

Όπως λέει και στο βίντεο, μέσα σε λίγες εβδομάδες χιλιάδες φοιτητές είχαν εγγραφεί στο Facebook φτιάχνοντας τα προφίλ τους. Δεκάδες άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια είχαν προστεθεί τους επόμενους μήνες του 2004.

Ο στόχος του, όπως υποστήριζε τότε, ήταν να φτιάξει μια on line κοινότητα που θα αντικατόπτριζε την πραγματική ζωή των φοιτητών στα πανεπιστήμια. Ένας μέρος όπου ο κάθε φοιτητής θα μπορούσε να δει ποιος γνωρίζεται με ποιον και να μάθει περισσότερες πληροφορίες για κάποιον με τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης στο

http://www.onlycy.com/articles/tehnologia/71731-otan-o-zoykermpergk-epine-mpyres-kai-xypolitos-miloyse-gia-to-facebook

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017