Όλοι θέλουν να γίνουν πλέον αστροναύτες | Mikrometoxos.gr

Όλοι θέλουν να γίνουν πλέον αστροναύτες

23.02.2016 23:35

Το ταξίδι στο διάστημα είναι κάτι που όλοι ονειρεύονται με την NASA να είναι ο πρωταγωνιστής στα όνειρα των περισσότερων που θέλουν να φτάσουν σε αυτό τον στόχο. Παρά το γεγονός πως το μπάτζετ της NASA έχει συρρικνωθεί σε επίπεδα ρεκόρ και τα διαστημικά ταξίδια στη Σελήνη έχουν σταματήσει, κατατέθηκαν 18.300 αιτήσεις στη NASA για τις θέσεις αστροναυτών. Σημειώνουμε πως ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο των 8.000 αιτήσεων το 1978.

Παρά το γεγονός πως η NASA δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον με το παρελθόν όσον αφορά την εξερεύνηση του διαστήματος, η νέα «φουρνιά» αστροναυτών πιθανότατα θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα δοκιμαστούν σε ανεξερεύνητα μέρη, όπως ο πλανήτης Άρης.

Κατά το πρώτο στάδιο επιλογής, η NASA αναμένεται να περάσει μόνο όσους διαθέτουν πτυχίο μαθηματικών, επιστημών ή μηχανολογίας. Αυτόματα, οι αιτήσεις θα μειωθούν αισθητά, καθώς την προηγούμενη φορά σε αυτό το στάδιο απορρίφθηκαν 1.300 αιτήσεις από τις 6.100.

Σε επόμενη φάση, την επιλογή θα αναλάβουν οι αστροναύτες της NASA, οι οποίοι θα επιλέξουν τους 500 επικρατέστερους. Από αυτούς οι 120 θα περάσουν από δοκιμαστικά στο Johnson Space Center στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Στο τέλος, αναμένεται να επιλεχθούν από 8 μέχρι 14 υποψήφιοι ενώ η διαδικασία εικάζεται πως θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017