Ψάχνοντας τον αντι-Τσίπρα… [Της Μαίρης Καραμέτου] | Mikrometoxos.gr

Ψάχνοντας τον αντι-Τσίπρα… [Της Μαίρης Καραμέτου]

01.10.2015 18:51

Ψάχνοντας τον αντι-Τσίπρα…

Tης Μαίρης Καραμέτου

 

Όλο και περισσότερο διαβάζω δηλώσεις πολιτικών προερχόμενων από την Νέα Δημοκρατία, ότι η παράταξη δεν έχει ανάγκη από έναν αντι-Τσίπρα!

Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω τι εννοούν, αν και για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι λίγο.

Προφανώς, έχουν κατανοήσει –όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι- στη Νέα Δημοκρατία ότι τα απογοητευτικά ποσοστά των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων αντικατοπτρίζουν με τον πιο σαφή τρόπο πως το πάλαι ποτέ ισχυρό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει χάσει την επιρροή του στην κοινωνία;

Κοινώς δεν πείθει τον κόσμο…

Οι αιτίες πολλές. Μία από αυτές και τα πρόσωπα, κυρίως των αρχηγών, που το εκπροσωπούν. Πρόσωπα συνυφασμένα με ένα παλαιό, φθαρμένο (και διεφθαρμένο) πολιτικό σύστημα που μόνο κακό έχει κάνει στη χώρα. Πρόσωπα που αφού τους έταζαν τον ουρανό με τ’ άστρα, αφού τους πότισαν με λαϊκισμό και εύκολες υποσχέσεις, στη συνέχεια τους κορόιδεψαν, τους είπαν ψέματα, τους παραπλάνησαν (όχι ότι και οι πολίτες είναι άμοιροι ευθυνών) και στο τέλος ζήτησαν την εμπιστοσύνη όλων μας για να… πάνε την Ελλάδα Μπροστά!

Αλλά ο κόσμος μάλλον τους γύρισε την πλάτη. Γιατί;

Όταν λένε ότι ψάχνουν έναν αντι-Τσίπρα εννοούν πως ψάχνουν για έναν νέο άνθρωπο που θα καλλιεργήσει νέες προσδοκίες στην κοινωνία και θα ενώσει τον κεντροδεξιό κόσμο;

Έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η επιλογή  του αρχηγού δεν είναι θέμα ηλικιακό; Ότι αν πάρουν έναν νέο άνθρωπο και τον βαφτίσουν πρόεδρο του κόμματος θα έχει λυθεί το πρόβλημα; Φυσικά και όχι.

Για να μην παρεξηγούμαστε, εννοείται πως ένας νέος άνθρωπος, μορφωμένος και καλά καταρτισμένος, με «καθαρό πολιτικό μητρώο» θα έδινε έναν αέρα αλλαγής, και εννοείται πως ο τόπος και κυρίως η πολιτική ζωή έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους.

Αλλά πολιτική είναι μόνο αυτό; Και δεν αρκεί να είσαι νέος και να τα λες ωραία (και μάγκικα μερικές φορές). Εξάλλου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι την συνταγή αυτή την δοκιμάζουμε ήδη…και τα αποτελέσματα δεν θα λεγε κανείς ότι είναι εντυπωσιακά.

Υ.Γ Δεν έχω καταλάβει από πού και ως που ο Τσίπρας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση και πρέπει κάθε κόμμα να έχει από έναν….αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017