Χ.Θεοχάρης: Δυσβάσταχτο το 10% στις δωρεές χρημάτων από γονείς σε παιδιά

Στο θέμα του συντελεστή φορολόγησης χρηματικών ποσών τα οποία προέρχονται από γονική δωρεά, αναφέρεται σε ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης,

Ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της έχουν οδηγήσει πολλούς νέους εργαζόμενους και ανέργους να στηρίζονται στην οικονομική συνδρομή των γονέων τους για να καλύψουν τις δαπάνες τους, να πληρώσουν τα ενοίκιά τους ή να αποπληρώσουν τις τραπεζικές υποχρεώσεις τους.

Σημειώνει επίσης πως η επιβολή αυτοτελούς φόρου 10% σε αυτές τις γονικές δωρεές είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτη υπό τις συγκεκριμένες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Εν συνεχεία, ρωτά τον υπουργό Οικονομικών εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει την απαλλαγή από τον συντελεστή 10% των γονικών δωρεών για χρηματικά ποσά έως ένα ορισμένο ετήσιο επίπεδο, καθώς και αν εξετάζει τη μείωση του συντελεστή σε ειδικές περιπτώσεις όπως σε δωρεά γονέων προς τέκνο για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Τράπεζες, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.