Χ.Α.: Μικρά και ενδιαφέροντα [;]... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χ.Α.: Μικρά και ενδιαφέροντα [;]…

28.09.2015 09:20

 

TO ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ: Τελειώνει ο Σεπτέµβριος τελειώνει και το εννεάµηνο. Την Τετάρτη ολοκληρώνεται το τρίτο τρίµηνο της χρονιάς, γεγονός το οποίο θα έχει τις επιδράσεις του και στην Χρηµατιστηριακή αγορά. 
 
Οι τράπεζες πηγαίνουν για νέα παράταση στην δηµοσίευση των λογιστικών καταστάσεων 6µήνου, µε πέρας της νέας προθεσµίας το τέλος Οκτωβρίου. 
 
Έως την Τετάρτη το απόγευµα αναµένονται οι «χρωστούµενοι» ισολογισµοί χρήσης των Jumbo (∆ευτέρα 28, µετά το κλείσιµο), Νακας, CPI, EBZ, Τεξαπρετ, Ηλεκτρονική Αθηνών, Επίλεκτος, Diversa
 
Kαι της… Βιοχάλκο που λόγω διαφορετικής έδρας δηµοσιεύει µε ένα µήνα διαφορά από τις άλλες εισηγµένες. Η ερχόµενη Τετάρτη τέλος σηµατοδοτεί και το τέλος της προθεσµίας απαγόρευσης του short selling από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 
 

X.A.: Στα 39 δισ. ευρώ η τυπική συνολικά κεφαλαιοποίηση, με τα 7,06 δισ. να αφορούν την ΕΕΕ που όμως διαπραγματεύεται στην αγορά του Λονδίνου και μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της υπολογίζεται στην επίσημη… καταμέτρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Χ.Α.

 
ΕΞ ου και η διαφορά που εμφανίζεται κάθε φορά που έχουμε την ανακοίνωση από το… axia numbers του Χ.Α. και η οποία φυσικά είναι και η πραγματική. Επομένως η τρέχουσα κφση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 32,5 δισ. [έχουμε και την ΒΙΟΧΑΛΚΟ το Βέλγιο].
 
ΔΗΛΑΔΗ αυτή την στιγμή η κφση του ΧΑ αντιστοιχεί στο 17% του ΑΕΠ σε ένα πρωτοφανές discount, ανεπανάληπτο επαναλαμβάνουμε. Ατυχώς για την αγορά, λίαν προσεχώς θα έχουμε νέο “φούσκωμα” μέσω των νέων αμκ των 4 συστημικών της.
 
ΓΔ – διαμόρφωση: Στο 11,4% η ΕΕΕ, ο ΟΤΕ με 5,96%, η ΚΥΠΡ ακολουθεί με 5,94%, ο ΟΠΑΠ στο 5,71%, ΤΙΤΚ 5,51%, ΜΟΗ 5,48%, ΜΠΕΛΑ 5,47%, ΔΕΗ 4,94%, ΦΦΓΚΡΠ 4,30%. Οι 4 διαλυτικές… ΕΤΕ στο 2,61%, ΑΛΦΑ 2,64%, ΠΕΙΡ 1,26%, ΕΥΡΩΒ 1,37%…
 
FTSE25: Με 24,52% η ΕΕΕ, στο 12,58% ο ΟΤΕ, στο 10,72% ο ΟΠΑΠ, και πολύ μακρυά ο τέταρτος… Εν προκειμένω ο ΤΙΤΚ με 5,91%… Με 11,15% συνολικά οι 4 τραπεζικές μετοχές.

ΦΦΓΚΡΠ: Στα 18,50 ευρώ, με κφση  1,24 δισ., με τον πολλαπλασιαστή να παραμένει μονοψήφιος και με δείκτη δανειακής μόχλευσης… 0.04 που δεν ξανάγινε για Blue Chip τέτοιας ισχύος και εμβέλειας… 

 

ΕΛΒΑΛ – Για να μην ξεχνιόμαστε: Αν υπήρχε – έστω κατά προσέγγιση του όρου – ΑΓΟΡΑ στο Χ.Α. η τιμή της μετοχής της θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια και πάλι θα παρέμενε σε ελκυστικά επίπεδα διαπραγμάτευσης. Όμως στο ΧΑ αγνοούνται όλες οι θεμελιώδεις αξίες της αγοράς, γι αυτό και παρατηρούνται τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα!! 

 

ΕΛΒΑΛ – για να μην ξεχνιόμαστε[Ι]: Αρκεί να φαντασθεί κανείς ότι δεν υπάρχει αναλυτής που να καλύπτει την εταιρεία και την μετοχή της, την ίδια στιγμή που ασχολούνται με ότι το χειρότερο κυκλοφορεί και υπάρχει στο ταμπλό του Χ.Α. Γνωστά σε όλους τους φίλους όλα τα συμπαρομαρτούντα…  

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017