Χωρίς εκπλήξεις υπερψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα 13 προαπαιτούμενα, με 153 ναι και 138 όχι

Χωρίς εκπλήξεις υπερψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα 13 προαπαιτούμενα, με 153 ναι και 138 όχι, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης για τα κόκκινα δάνεια.
Έτσι, η κυβέρνηση ξεπέρασε ένα ακόμη σκληρό crash test, ενώ η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει το δρόμο για να ξεκλειδώσει η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αρκετές φορές τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εστιάστηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων και τη δημιουργία νέας αγοράς όπου τα distress funds θα μπορούν να προχωρούν σε αγορά των NPLs.
Ακόμη, προς το τέλος της διαδικασίας και πριν την ψηφοφορία υπήρξε αρκετή ένταση με αφορμή το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Σε εκείνο το σημείο υπήρξε μία μικρή «σύγκρουση» του αν. υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, όταν ο πρώτος επέμενε ότι το νέο μισθολόγιο επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών για το Δημόσιο, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου μιλούν για επιπλέον κόστος 1 δισ. ευρώ την τετραετία 2016-2019.
Ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να επιβάλει την τάξη, παρά τις αντιδράσεις και από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν και να επικρατήσει ένταση για αρκετά λεπτά στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τους βουλευτές από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να σηκώνονται όρθιοι και να φωνάζουν κατά του προεδρείου.
Τελικά, επήλθε ηρεμία και η ψηφοφορία προχώρησε χωρίς εκπλήξεις.