Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σήμερα και αύριο – Πανελλαδικές κινητοποιήσεις - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σήμερα και αύριο – Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

27.01.2016 00:07

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σήμερα και αύριο – Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι από σήμερα στις 6:00 το πρωί η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από σήμερα στις 6:00 το πρωί έως στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής 29/01.

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή.

Η ΠΝΟ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό τονίζοντας ότι λόγω ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ πρόσθεσαν ότι έχουν ήδη πρόταση την οποία έχουν καταθέσει και με την οποία λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ταμείου.

Τα μέλη των ναυτεργατικών σωματείων σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά αναφέρουν ότι η εξαίρεση υπάρχει στο τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν αναφέρεται ρητά στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017