Χρ.Τσατσαρώνης: Είναι ολοφάνερο, ότι ”το σύστημα” ενοχλείται – Ένας ψύλλος στον κόρφο τους…

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν τα έχει όλα ”καλώς καμωμένα”. Είναι εξ ίσου βέβαιο ότι δεν έχει ούτε το μαγικό ραβδί ούτε την εμπειρία χειρισμού τέτοιων πρωτόγνωρων καταστάσεων. Άλλο τόσο βέβαιο είναι, όμως, ότι και πάλι, ένα ”σύστημα” πολλών δεκαετιών, εντός και εκτός, ενοχλείται σφόδρα που η κυβέρνηση αντιστέκεται και δεν έχει καταρρεύσει…
Δεν πρόκειται για κάποιο υποστηρηκτικό ”απόφθευγμα”, προκειμένου να λειανθούν πλευρές ορισμένων ατυχών κυβερνητικών χειρισμών.
Πρόκειται για την ουσία των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, στις οποίες πρωταγωνιστούν κατά τυχαία σειρά, το… ζεύγος Τόμσεν-Βελκουλέσκου της εστέτ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πασίγνωστος Σόιμπλε και ο (κυριολεκτικά) εκτελεστικός του… βραχίωνας, ο Ντάισελμπλουμ.
  • http://www.sportandbusiness.gr/
Μη νομίζετε όμως ότι είναι… μόνοι τους. Έχουν πολούς και πιστούς οπαδούς, στα πλέον σκληροπυρηνικά κέντρα – πολιτικά και οικονομικά/επιχειρηματικά – της Ε.Ε., αλλά και σε ακριβώς αντίστοιχα κέντρα και στην Ελλάδα.
Είναι, με απλά λόγια, η κορυφή του παγόβουνου των σημερινών δεινών λαών και οικονομιών, την ίδια ώρα που ο παγκόσμιος πλούτος όχι μόνον δεν μειώνεται, αλλά συστηματικά συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια.
Είναι, με ακόμα πιό απλά λόγια, ”το σύστημα” που έχουν οικοδομήσει επί δεκαετίες πολιτικές και οικονομικές νομενκλατούρες και το οποίο δεν επιδέχεται διαφοροποιήσεις και εισπηδήσεις σε ”επικίνδυνα” χωράφια, καθώς φοβούνται ότι με τον παραμικρό σπόρο, θα καρπήσουν και θα αμφισβητήσουν το μέχρι τώρα μοίρασμα της συγκομιδής του παγκόσμιου πλούτου.
Και τι παραπάνω είναι από έναν ενοχλητικό ”ψύλλο στον κόρφο τους” η σημερινή ελληνική κυβέρνηση; Δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από ένα στιγμιαίο ”τσίμπιματάκι”, αν δεν διαπίστωναν με μεγάλη τους έκπληξη, ότι ο… ψύλλος και αντέχει και διαπραγματεύεται με αντιπροτάσεις και αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, ακόμα και ”μέσα στο σπίτι τους”!!!
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Δεν έχει προηγούμενο! Ακόμα και η μακαρίως κοιμώμενη (sic) σοσιαλδημοκρατία, αφυπνίζεται εσχάτως και αρχίζει να περιφρουρεί και πάλι – έστω και κάπως ζαλισμένη από την αναγκαστική εγκατάλειψη της δεξιάς συγκατοίκου της – κάποιες από τις διαχωριστικές γραμμές της, αυτές που την καθιέρωσαν στη συνείδηση εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών, ως μία προοδευτική δύναμη, έναντι του συντηρητισμού και των – έως και ακροδεξιών εκφάνσεών του – συνοδοιπόρων του.
Μην απορείται, λοιπόν, καθόλου για τον νέο γύρο ωμών εκβιασμών της κυβέρνησης – αυτό έκαναν και κάνουν χρόνια. Μόνο που τώρα, με την παρούσα κυβέρνηση – τον ψύλλο στον κόρφο τους, δηλαδή – γίνεται ολοφάνερο πως αντιμετώπιζαν μία χώρα, τι της επέβαλαν επί χρόνια, χωρίς να υπάρξει ποτέ μία πάγια εθνική αντίδραση στην ιταμή συμπεριφορά τους – πλην δύο μόνον ηγετών, των εκλειπόντων Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου, έστω και μέσω μεμονομένων αντιδράσεων ή χωρίς την ανάλογη συνέχεια.
Αλλά, αντί ο πολιτικός κόσμος, ειδικά σήμερα που πάλι ”το σύστημα”, ξένο και εγχώριο, συμπεριφέρεται με αισχρό και ποταπό τρόπο σε έναν ολόκληρο λαό, που ζεί σε πολύχρονη κρίση και δοκιμασία, αντί να στοιχηθεί με την εκλεγμένη κυβέρνηση (αυτή δεν εκλέξαμε μόλις προ μηνών, άλλωστε;) κατά των επαναλαμβανόμενων ασχημιών και προκλήσεων, συντάσσεται είτε ανοιχτά με το ΔΝΤ(!!!), είτε με τον Σόιμπλε και τους ακόλουθούς του!
Πρόκειται, κατά την ταπεινή μου άποψη, για βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα, για θέση που ξεχειλίζει από εκδικητική επιλογή, για αντιπολιτευτική τύφλωση. Και εύχομαι να μην το πληρώσει ο τόπος και ο κόσμος πολύ ακριβά…
Και δικαίως τίθεται το ερώτημα: δεν ξέρουν ποιόν βλάπτουν περισσότερο, δεν έχουν αίσθηση ποιόν μειώνουν περισσότερο, δεν συναισθάνονται ποιόν βυθίζουν στηναμφιβολία και την ανασφάλεια;
Μα τον ίδιο τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου υπάρχουν και πολιτεύονται. Τον απλό πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, τον ευσυνείδητο επιχειρηματία κάθε μεγέθους, που αγωνιά αν θα έχει αύριο, τον αγρότη και τον παραγωγό. Αλοίμονο!
Αλλά, πότε άραγε, ”το σύστημα” νοιάστηκε πραγματικά για όλους αυτούς, που απαρτίζουν τις μικρές και μεγάλες κοινωνίες, των μικρών και μεγάλων πόλεων, των μικρών και μεγαλύτερων χωριών της χώρας;
Συνεπώς, όσο κι αν μας ξενίζει η τοποθέτηση επώνυμων πολιτικών, κομμάτων και διαφόρων ”παραγόντων” υπέρ των εκβιασμών και των θέσεων των δανειστών μας,η απάντηση στο γιατί το κάνουν είναι – δυστυχώς ή ευτυχώς – απλή: τα συμφέροντά τους στηρίζουν και την εξουσία τους περιφρουρούν.
Πολύ περισσότερο ότα νοιώθουν ότι ”το σύστημά τους” απειλείται από έναν ”ψύλλο”, που δε λέει να… εκπνεύσει, παρά το γεγονός ότι του κόβουν την ”τροφή”, παρά το γεγονός ότι έχει ώρες-ώρες ακόμα και τάσεις ”ιδανικού αυτόχειρα”, όταν δείχνει να πελαγοδρομεί, ακόμα και σε χαραμένες από χρόνια διαδρομές-επιλογές του….

(Σ.Σ.: Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας, Καλή Ανάσταση και γρήγορη ανάταση – Αμήν!)