Χρήστος Κίτσιος @euro2day.gr: Ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Hilton - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χρήστος Κίτσιος @euro2day.gr: Ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Hilton

11.03.2016 10:23
Ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Hilton
Λήγει σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές. Οι δύο επόμενες φάσεις της διαδικασίας πώλησης. Ο αχρησιμοποίητος συντελεστής δόμησης και η δυνατότητα ανάπτυξης πολυτελών κατοικιών. Πότε λήγει η σύμβαση διαχείρισης με την Hilton.
Ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Hilton-Το δέλεαρ του αδόμητου συντελεστή

Ισχυρό ενδιαφέρον από private equity funds, ξενοδοχειακές αλυσίδες, αλλά και τρίτους επενδυτές εκδηλώνεται στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Alpha, οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το κατ αρχήν ενδιαφέρον τους ως σήμερα, ώρα 12:00 μμ Λονδίνου στη Citigroup Global Markets Ltd που λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης.

Μετά την υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα παραλάβουν το Information Memorandum ώστε εν συνεχεία να αποφασίσουν αν θα υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές. Οι μη δεσμευτικές προσφορές θα περιλαμβάνουν και ενδεικτικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν λεπτομερή οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία έχοντας πρόσβαση στο virual data room, αλλά και σε παρουσιάσεις από το management της Alpha και της Ιονικής Ξενοδοχειακής.

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν από κοντά την διαδικασία το καταρχήν ενδιαφέρον από private equity funds κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως από ξενοδοχειακούς ομίλους είναι πολύ μεγάλο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Hilton είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της δυναμικότητάς του με νέα δωμάτια ή με ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών προς πώληση.

Με βάση το συντελεστή δόμησης υπάρχει η δυνατότητα να κτιστούν επιπλέον 9.300 τ.μ, τα οποία είτε θα ενισχύσουν/αναβαθμίσουν την υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου, είτε θα είναι διαμερίσματα που θα πωληθούν, φέρνοντας γρήγορη απόδοση απασχολούμενων κεφαλαίων.

Η τρέχουσα σύμβαση ανάθεσης του management του ξενοδοχείου με την αλυσίδα Hilton μπορεί να τερματισθεί, αφού προηγηθεί ειδοποίηση 24 μήνες πριν. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα, αν η ειδοποίηση διενεργηθεί πριν την 30η Ιουνίου 2016, η σύμβαση διαχείρισης από τη Hilton να τερματισθεί στις 31.12.2017.

Σημαντικό στοιχείο είναι και η βελτίωση της απόδοσης που καταγράφει το ιστορικό ξενοδοχείο.

Το 2013 με τζίρο 26,6 εκατ. ευρώ η Ιονική Ξενοδοχειακή εμφάνισε EBITDA 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά με το τζίρο να αυξάνεται μόλις κατά 3 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ανήλθαν στα 6,3 εκατ. ευρώ. Πέρσι τα EBITDA έφθασαν στα 6,8 εκατ. ευρώ, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2010 (6,5 εκατ. ευρώ).

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017