ΧΑ: H αγορά εικάζουμε, ότι έχει αλλάξει μεσοπρόθεσμη τάση... (διαβάστε το) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑ: H αγορά εικάζουμε, ότι έχει αλλάξει μεσοπρόθεσμη τάση… (διαβάστε το)

22.06.2016 15:50

GENERAL INDEX MONTHLY- GREEK SPREAD- PPC & HELLENIC PETROLEUM BONDS

H αγορά εικάζουμε ότι έχει αλλάξει μεσοπρόθεσμη τάση. Παρατηρήσαμε ότι η ανοδική κίνηση από το 2012 και την διάσωση μέχρι και τον Μάρτη του 2013 κράτησε 22 μήνες ενώ αντίστοιχα και η πτωτική τάση έκλεισε ακριβώς 22 μήνες κάνοντας περίπου το ίδιο χαμηλό με το 2012. Μετά από το πολιτικό τραμπολίνο όλα δείχνουν ότι η κατάσταση εξομαλύνεται, μιας και πλέον η κυβέρνηση αποφάσισε να συμβαδίσει με την Ευρώπη που είναι και ουσιαστικός της δανειστής ακολουθώντας τις επιταγές της μην μπορώντας να κάνει κάτι διαφορετικό.

Το country risk αρχίζει πλέον και απομακρύνεται παρόλα αυτά πλέον η οικονομία πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο ετών. Μετά από 2 χρόνια πτωτικής πορείας η αγορά  κάνει προσπάθεια να αντιστρέψει την τάση. Το επίπεδο αυτό το ορίσαμε στην διάσπαση της περιοχής των 585 μονάδων.

Η διάσπαση έδωσε έντονα ανοδική κίνηση πιάνοντας τις 656 μονάδες δίνοντας με αφορμή το BREXIT την απαραίτητη διόρθωση η οποία και σταμάτησε ακριβώς στο retest της διάσπασης μας.

Με το σκεπτικό αυτό και με stop την περιοχή του 540-555 (εβδομάδα) για τους μεσοπρόθεσμους μπορούμε να πούμε ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί ανοδικά με επόμενο μεγάλο στόχο της περιοχή των 730-770 μονάδων.

Φυσικά ενδιάμεσα έχει αντιστάσεις στο πρόσφατο υψηλό της περιοχής του 635-655 μονάδων επίπεδο που πρέπει να σπάσει για να δώσει άμεσα την συνέχιση.

Αντίστοιχα παραθέτουμε και την εικόνα του Ελληνικού spread που δεν κινήθηκε αντίστοιχα με τον ΓΔ με την βοήθεια πάντα της ΕΚΤ μιας και ουσιαστικά το προηγούμενο διάστημα οι τιμές πήγαν σχεδόν στα επίπεδα του 2014 που τόσο η Ελλάδα όσο και κάποιες εταιρίες κατάφεραν να βγουν στις αγορές με σχετικά χαμηλά επιτόκια.

‘Oσο και αν αυτό δεν φαίνεται το spread μας δείχνει πως μία έξοδος της χώρας στις αγορές αν δεν συμβεί κάποιο καινούργιο γεγονός είναι εφικτή το επόμενο 6μηνο μιας και αν όλα κυλήσουν ομαλά όπως δείχνουν η Ελλάδα θα καταφέρει να μπει και στο QE.

Κάτι που θα την βοηθήσει σημαντικά στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού τόσο του κράτους αλλά πολύ περισσότερο των εταιριών που αυτή την στιγμή δεν έχουν εύκολη διέξοδο σε φτηνό δανεισμό. Φυσικά οι αγορές περιμένουν την εξέλιξη με το δημοψήφισμα στην Αγγλία για να εκτιμήσουν και πάλι την συνέχεια.

FAST_logo_1

Aκολουθούν δύο διαγράμματα  εταιρικών ομολόγων αυτά των ΔΕΗ 2017 και των ΕΛΠΕ του 2019 που μπορούμε να δούμε το τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα.

 

 

Ηλίας Zαχαράκης

FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ

Συγγρού 203, 17121

Νέα Σμύρνη

Τηλ: 210.9318901-2

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017