ΧΑ: Η μορφή της αντίδρασης δημιουργεί κάποιο προβληματισμό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑ: Η μορφή της αντίδρασης δημιουργεί κάποιο προβληματισμό

18.06.2016 12:14

Οι διαγραμματικές εξελίξεις στην Εγχώρια Αγορά ήταν ραγδαίες, μετά την διάσπαση των 630 μονάδων. Μετά την διάσπαση της πλαγιοανοδικής στήριξης που έρχεται από τον φετινό Φεβρουάριο η επιτάχυνση της πτώσης ήταν έντονη, η κλίση σχεδόν κάθετη και το αποτέλεσμα της ήταν η απώλεια 103 μονάδων από τα επίπεδα που ξεκίνησαν οι ρευστοποιήσεις.

Η αντίδραση που ακολούθησε την Παρασκευή, αν και χαρακτηρίστηκε από ένταση θετικής μεταβλητότητας ήταν εντός των ορίων ανοδικής διόρθωσης που δικαιολογεί μια πτώση της τάξης του 15% σε 7 συνεδριάσεις. Κατά την διάρκεια της πτωτικής διαδρομής ο Γενικός Δείκτης διέσπασε όλους τους κινητούς μέσους γυρίζοντας σε πτωτική τάση. Μάλιστα στην συνεδρίαση της Πέμπτης οι ταλαντωτές εισήλθαν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών, για πρώτη φορά μετά τις 17 Φεβρουαρίου, δικαιολογώντας το ανοδικό ξέσπασμα που ακολούθησε την Παρασκευή.

Η μορφή της αντίδρασης δημιουργεί κάποιο προβληματισμό, καθώς απότομες και οξείες σε ένταση κινήσεις είθισται να έχουν χαρακτήρα τοπικών αντιδράσεων. Για να θεωρηθεί ότι έχει υπάρξει ουσιαστική αλλαγή τάσης θα πρέπει αφενός να μην “πληρωθούν” επίπεδα τιμών κάτω από τις 553 μονάδες, που είναι το χαμηλό της κίνησης, αφετέρου η συνέχεια να εκτονωθεί υψηλότερα από τις 607 μονάδες ξαναβάζοντας τον Γενικό Δείκτη σε πρώτη φάση ανοδική βραχυπρόθεσμη τάση.

Αν το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής η Ευρώπη συνεχίσει την πορεία της με 28 Χώρες – Μέλη ο Γενικός Δείκτης θα επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε η πτώση, κοντά δηλαδή στις 650 μονάδες. Αν όχι η καθοδική πορεία θα συνεχιστεί μέχρι οι τεχνικοί δείκτες να “λιώσουν”, να υπάρξει δηλαδή υποτιμητική υπερβολή στα εβδομαδιαία διαγράμματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017