ΧΑΑ: To σχόλιο για την σημερινή συνεδρίαση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: To σχόλιο για την σημερινή συνεδρίαση

25.01.2016 18:34

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κλείσιμο των βασικών δεικτών του Χ.Α. πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, αφήνει αρνητικές παρακαταθήκες για την συνέχεια, όμως ακόμα χειρότερα σενάρια επαναφέρει η κατακρήμνιση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 10 συνεδριάσεων).

Από εκεί και πέρα, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση, εκτός από τους πρωινούς αγοραστές, εξέθεσε και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των εγχώριων αναλυτών που θεωρούσαν πως η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Χώρας από την S&P, θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην τεχνική αντίδραση που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Από την άλλη, αμετακίνητοι παραμένουν οι οπαδοί της απαισιόδοξης σχολής σκέψης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση επιχειρηθεί, για να πείσει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την περιοχή αντίστασης των 560 μονάδων, κάτι που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς τις 590 μονάδες (κει να κλείσει το “gap” στις 588,74 μονάδες, από την συνεδρίαση της 13 – 14/1). Παραμένει πάντα ανοιχτό το τεχνικό κενό στις 613,38 μονάδες (“gap” εκκίνησης από την συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου).

Σε περίπτωση νέας υποτροπής του κλίματος, τελευταίο “οχυρό” η ζώνη 525 – 519, πριν την καταγραφή επιπέδων χαμηλότερων από το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση οι 600 μονάδες έχουν γίνει κύρια αντίσταση και “stop” στο “short” με τις πιθανότητες να κατέβει ακόμα χαμηλότερα, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Στην περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,20%), το 155 είναι κοντινή και το 165 κύρια αντίσταση, ενώ το “stop” “short” παραμένει στις 172 μονάδες, πάντα σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα. Πρώτη στήριξη οι 141 – 140 μονάδες και αμέσως επόμενη οι 128 μονάδες.

Θαν.Στ. + Ηλ.Ζαχ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017