ΧΑΑ: Το χρηματιστηριακό και όχι μόνον ημερολόγιο του Σαββατοκύριακου – ΜΕΡΟΣ (2)… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Το χρηματιστηριακό και όχι μόνον ημερολόγιο του Σαββατοκύριακου – ΜΕΡΟΣ (2)…

30.05.2016 00:19

ΑLPHA FINANCE: Διατηρεί σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ για τις… τρεις τράπεζες. Όσον αφορά τις τιμές στόχους, οι αναλυτές της δίνουν Τ.Στ. τα 1,4500 ευρώ για Eurobank, τα 0,4000 ευρώ για την Εθνική και τα 0,4500 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Ο όμιλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να αποκτήσει την σχετική άδεια από την ΡΑΕ. Να αποκτήσει δηλαδή άδεια προμήθειας και να συμμετέχει κανονικά στην ημερήσια αγορά, όπως πράττει (καλώστην κι ας άργησε…)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Το stop μας στο 570 επίπεδο παραμένει στην παρούσα. To 650 κράτησε σαν αντίσταση δίνοντας διόρθωση να τερματίζει την εβδομάδα στις 636 μονάδες. Το 625 είναι κοντινή στήριξη που πρέπει να κρατήσει αν θέλει να συντηρήσει την βραχυπρόθεσμη επιθετική τάση ενώ τυχόν διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 610 επίπεδο. Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 650 θα μπορούσε να μας φέρει στο 668 επίπεδο. Κλείσιμο του μήνα την Τρίτη με το κλείσιμο να έχει σημασία

ΔΕΙΚΤΗΣ FTSE25: To 185 ήταν σημαντικός στόχος με τον f25 να είναι το υψηλό μας. Η διόρθωση ουσιαστικά πήρε σάρκα και οστά στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Μένουν 2 μόλις συνεδριάσεις για το κλείσιμο μήνα.

Βραχυπρόθεσμα θα θέλαμε να κρατήσει την στήριξη του 170 ενώ ιδανικά θα θέλαμε και κλείσιμο πάνω από τις 178 μονάδες. Μία κατοχύρωση του 170 μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης προς το 165. Αντίστοιχα το 183-185 είναι κύρια αντίσταση που κατοχύρωση θα δώσει συνέχιση της κίνησης.

Το stop στην παρούσα στο 157 με πολλές πιθανότητες να ανέβει αισθητά. Το κλείσιμο του μήνα έχει rebalancing και αλλαγές σταθμίσεων σε τίτλους γεγονός που συνήθως φέρνει σημαντικό volatility και όγκους FTASE 25 Large Cap

ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ: To 11060 είναι επόμενη κοντινή μας στήριξη με το 112 επίπεδο να έχει γίνει αντίσταση. Σε περίπτωση που το επίπεδο του 11050 χαθεί τότε έχει πιθανότητες να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο πολύ σημαντικό 10860. Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 112 θα μπορούσε να μας δώσει τα 11350.

“ΖΗΤΩΣΑΝ”: «Έχουμε ετοιμάσει τρία νομοσχέδια για το “πλαστικό χρήμα”, για το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων και για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. (Από νομοσχέδια καλά πάμε… ‘Εργα να δούμε…)

ΗΠΑ – S&P 500_spot Daily position LONG stop 2025: To 2066 γίνεται σημαντική στήριξη που μόνο διάσπαση θα μπορούσε και πάλι να μας φέρει στο 2043 επίπεδο. Το 2110 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 2140 ή και το 2160 επίπεδο.

____________________________________

Η ΤΤΙΡ: Η διατλαντική εμπορική και επενδυτική συνεργασία (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP), προηγουμένως διατλαντική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου (TAFTA), αποτελεί μία πρόταση προστασίας του ελευθέρου εμπορίου και των επενδύσεων, με τη μορφή μίας διεθνούς συνθήκης μεταξύ της ΕΕ και των Η.Π.Α. Οι ακριβείς προϋποθέσεις διαπραγματεύονται από τον Ιούλιο του 2013, με ολόκληρη τη διαδικασία να διεξάγεται αδιαφανώς, πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες. Ως πρόδρομος της θεωρείται η πολυμερής συμφωνία για τις επενδύσεις (Multilateral Agreement of Investment –MIA) η οποία, τη δεκαετία του 1990, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους ακτιβιστών και ΜΚΟ. Η ΤΤΙΡ έχει πολλές ομοιότητες με την CETA, η οποία είναι μία ανάλογη συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά που θα αναλύσουμε παρακάτω – ενώ και οι δύο συνδέονται με τη διεθνή εμπορική συμφωνία κατά της παραποίησης (ACTA), η οποία απέτυχε λόγω των διαμαρτυριών εναντίον της από τους Πολίτες των χωρών της ΕΕ και των Η.Π.Α.

Η CETAΗ συμφωνία CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία – Comprehensive Economic and Trade Agreement) είναι παρόμοια με την ΤΤΙΡ, αφορά τον Καναδά και την ΕΕ, ενώ προωθήθηκε έξυπνα στον Καναδά – με την έννοια πως θα ωφελούταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αύξηση των εξαγωγών του στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία τεχνική που χρησιμοποιούν οι Η.Π.Α. επίσης στην ΕΕ για την ΤΤΙΡ – με στόχο να πείσουν για τα πλεονεκτήματα της.

Η TISA: Η TiSA (Trade in Services Agreement), είναι μία συμφωνία που διαπραγματεύεται σήμερα μεταξύ των Η.Π.Α., των 28 χωρών της ΕΕ, καθώς επίσης 21 άλλων κρατών – όπως το Μεξικό, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Ελβετία και η Τουρκία. Ο βασικός κρυφός σκοπός της είναι να υποχρεωθούν τα κράτη να ιδιωτικοποιήσουν όλες τις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφελείας – μεταξύ των οποίων την ύδρευση, την ηλεκτρική ενέργεια, την Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλεια και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από το 2012, χωρίς να ενημερώνεται η κοινή γνώμη. Εάν δε ευοδωθούν, θα έχει πραγματοποιηθεί ο χωρισμός της παγκόσμιας κοινωνίας σε δύο τάξεις – η κυρίαρχη των οποίων, η διεθνής ελίτ, θα εδραιωθεί, χωρίς πλέον να κινδυνεύει να χάσει τα ηγεμονικά της προνόμια.

______________________________________

ΘETIKA και λοιπά σενάρια (συγγραφέας: UBS)-

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Ενσωματωμένη εικόνα 3

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Υπέστη αναλογικά την μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση του κόσμου το 2008, αλλά πλέον βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης στηριζόμενη στην αλιεία, τον τουρισμό και το αλουμίνιο αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις νέες τεχνολογίες αναφέρει το Business insider. To ΑΕΠ της Ισλανδίας είναι ήδη από τα υψηλότερα στον κόσμο βρίσκεται στα επίπεδο προ της κρίσης φθάνοντας στο 4% το 2016 και το 2017 – δύο φορές υψηλότερα από την ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και οι τράπεζες ήταν μια από τις αιτίες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Ισλανδία απάντησε στην κατάρρευση των δικών της τραπεζών με μια ιδιαίτερη λύση. Υποτίμησε το εθνικό της νόμισμα προχώρησε σε εσωτερική υποτίμηση και εθνικοποίησε τις μεγάλες τράπεζες. Επέβαλε ελέγχους – capital controls – στην κίνηση κεφαλαίων, έτσι ώστε οι καταθέτες των τραπεζών και άλλοι ξένοι επενδυτές να μην  μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους. Επίσης οι θεσμικοί από την Ισλανδία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, δεν θα μπορούσαν να επενδύσουν στο εξωτερικό.

ΚΛΕΙΣΤΗ σήμερα η WAll Street, κεσάτια για τις υπόλοιπες…

ΛAMΔΑ: Οι δανειστές πιέζουν και θέλουν άμεση λύσηγια το project στο Ελληνικό…

ΜΕΘΟΔΟΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ: Η νέα μέθοδος λεηλασίας της Δύσης από τους ελίτ της είναι η επιβολή συμφωνιών, όπως η CETA, η TTIP, η TISA κοκ. – με αποκορύφωμα τη δημιουργία του οικονομικού ΝΑΤΟ. Οι συμβάσεις αυτές παρουσιάζονται ως ωφέλιμες για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανίερες, μυστικές συμφωνίες, οι οποίες εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα – όπως ο έλεγχος των νόμων των κυρίαρχων κρατών, εκ μέρους των πολυεθνικών. Για παράδειγμα, το εθνικό σύστημα υγείας της Μ. Βρετανίας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τους φορολογουμένους της, μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ θα «δικαστεί» από ιδιωτικά δικαστήρια – επειδή εμποδίζει τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών! Έτσι θα μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα και αποζημιώσεις στην κυβέρνηση της χώρας από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες – ενώ δεν είναι απίθανο να υποχρεωθεί τελικά να καταργήσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΝΤΑΟΥ- Dow Jones spot Daily position short stop 17934: O Dow κράτησε 200αρη και κανάλι δίνοντας και πάλι ανοδική κίνηση. Το 17710 γίνεται στήριξη, ενώ μία διάσπαση του 17934 που είναι και αντίσταση, μας δίνει αγοραστικό σήμα με το 18245 επόμενο στόχο. Διάσπαση του 17700 επιπέδου μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 17435 επίπεδο.

ΞΕΝΑ Κεφάλαια / Ίδια Κεφάλαια (%): Υπολογίζεται εάν διαιρέσουμε το σύνολο των υποχρεώσεων (μακροπρόθεσμες + βραχυπρόθεσμες) με το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων. Δείχνει την σχέση των ιδίων κεφαλαίων προς τα ξένα κεφάλαια της επιχείρησης. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης (και πάνω από το 100 ), τόσο υπερχρεωμένη είναι η επιχείρηση. Χρησιμοποιείται από τους δανειστές της επιχείρησης για να εκτιμήσουν τον βαθμό ασφάλειας που τους εξασφαλίζουν τα ίδια κεφάλαια , αλλά και από την διοίκηση και τους μετόχους της επιχείρησης για να διαπιστώσουν το επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει η χρήση κεφαλαιακής μόχλευσης

ΟΜΟΛΟΓΑ και σε τι διαφέρουν τα εταιρικά ομόλογα από τις μετοχές: Αν και τα εταιρικά ομόλογα και οι μετοχές είναι και τα δύο χρεόγραφα, έχουν ουσιαστικές διαφορές. Ιδιοκτησία: Οι κάτοχοι μετοχών είναι ιδιοκτήτες ενός μέρους της εκδότριας εταιρείας, με βάση τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν ως προς το σύνολο των μετοχών που έχουν εκδοθεί, ενώ οι κάτοχοι ομολόγων είναι απλά δανειστές του εκδότη. Χρόνος: Επίσης, ενώ οι μετοχές ουσιαστικά δεν έχουν κάποια λήξη, τα ομόλογα έχουν συνήθως έναν καθορισμένο χρόνο ή ωρίμανση, μετά την πάροδο της οποίας το ομόλογο αποπληρώνεται. Προτεραιότητα: Η πληρωμή του αντίστοιχου κουπονιού ενός ομολόγου προηγείται της απόδοσης μερίσματος από την αντίστοιχη εταιρεία, κάτι πολύ σημαντικό σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ- OIL Daily position LONG stop 4672: Το stop μας στο 4672 επίπεδο που είναι και κύρια στήριξη. Μία κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο 4500. Το 5120 επίπεδο είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 5350.

ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ: Πολιτικός και κοινωνικός όρος ο οποίος δηλώνει την στάση που καλλιεργείται αποκλειστικά από το πνεύμα της αντεκδίκησης ύστερα από μία ήττα

ΣΕΝΤΡΙΚ- CENTRIC: Τα αποτελέσματα της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής λειτουργίας οδήγησαν σε ζημία 1,6 εκατ. Η ζημία αφορά κυρίως στην απομείωση της αξίας συμμετοχών του ομίλου σε εταιρίες που διαθέτει μειοψηφική συμμετοχή και που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας. Η επίδραση του αρνητικού αποτελέσματος της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής λειτουργίας όπως και η διαμόρφωση δικαιωμάτων μειοψηφίας που ξεπερνούν τα  700 χιλ. συνετέλεσαν ώστε τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) να διαμορφώσουν ζημία  4,1 εκατ. έναντι ζημιών ύψους  1,7 εκατ. στο 2014.

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ: Mauldin Economics: Απειλείται με κατάρρευση η διεθνής οικονομία – Θα χυθεί αίμα…—-  Phoenix Capital: Οι έξυπνοι επενδυτές να προετοιμάζονται για τη μεγάλη κατάρρευση…[αν ανήκαν στους θιασώτες των απόψεών της έχουν ήδη αποβλακωθεί…)

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Είναι χρέη της επιχείρησης που καταγράφονται στον Ισολογισμό της και θεωρούνται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της, καθώς χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της παραγωγικής διαδικασίας. Ως Υποχρεώσεις ή Ξένα κεφάλαια θεωρούνται: 1) Τα δάνεια που χορηγούν στην επιχείρηση τρίτοι 2) Οι πιστώσεις που χορηγούν τρίτοι (προμηθευτές, εργαζόμενοι και άλλοι πιστωτές) όταν η επιχείρηση αγοράζει από αυτούς αγαθά και υπηρεσίες με πίστωση. 3)  Οι προκαταβολές πελατών προς την επιχείρηση, έναντι μελλοντικής αγοράς αγαθών ή χρησιμοποίησης υπηρεσιών κ.α.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – DAX_spot Daily position long stop 9737: Το 9800 κράτησε με θεαματικό τρόπο ενώ η διάσπαση του 10040 έδωσε και το έναυσμα και είσοδο για ανοδική κίνηση. Το 10320 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε να μας δώσει το 10465. Αντίστοιχα το 10110 και 10040 έχει γίνει κοντινή στήριξη με το 9800 κύρια.

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ: Είναι  η χρησιμοποίηση δανειακών κεφαλαίων με σκοπό την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων. Έτσι λοιπόν ο όρος συσχετίζει το ενεργητικό με το παθητικό τμήμα στον ισολογισμό. Γενικά η ύπαρξη ξένου κεφαλαίου φέρνει μεγαλύτερες αποδόσεις, παρ’ όλα αυτά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα όταν η απόδοση του ενεργητικού είναι μικρότερη από το κόστος των δανειακών κεφαλαίων. Έτσι λοιπόν αν η επιχείρηση αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, μπορεί να πτωχεύσει. Όταν χρησιμοποιείται χρηματοοικονομική μόχλευση τότε μεταβολές στα καθαρά λειτουργικά κέρδη επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερες μεταβολές στα κέρδη προς διάθεση ανά μετοχή. Η χρηματοοικονομική Μόχλευση μετράται με ένα δείκτη ο οποίος είναι ο DFL (degree of financial leverage) Ο Βαθμός χρηματοοικονομικής μόχλευσης είναι ο λόγος της ποσοστιαίας μεταβολής των κερδών προς διάθεση ανά μετοχή προς τη ποσοστιαία μεταβολή των καθαρών λειτουργικών κερδών.

Ψ

ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ

Σχετική εικόνα

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017