ΧΑΑ: Το χρηματιστηριακό ημερολόγιο του Σαββατοκύριακου – ΜΕΡΟΣ (2)… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Το χρηματιστηριακό ημερολόγιο του Σαββατοκύριακου – ΜΕΡΟΣ (2)…

16.05.2016 01:17
 Παρά το γεγονός ότι ο “λογαριασμός” των μέτρων είναι εξαιρετικά υψηλός και θα μεγαλώσει το υφεσιακό σπιράλ, στην Εγχώρια πραγματική Οικονομία, οι περισσότεροι των αναλυτών εκτιμούν ότι οι Δανειστές έχουν διάθεση να κλείσουν το Ελληνικό ζήτημα…
Καθώς πρωταρχικής σημασίας, για αυτούς, παραμένει το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία (23/6). Χωρίς να αποκλείονται αρνητικές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, όλα δείχνουν πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία με ακόμα μία υποχώρηση της Ελληνικής Πλευράς…
________
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Οι ΝΔ+ΠΑΣΟΚ μετέθεσαν το 2012 , χρέος και τόκους, περί τα 90 δισ. ευρώ για το 2022-2024 υπολογίζοντας ότι τότε… δεν θα είναι κυβέρνηση(;). Ζωή σε λόγου μας…
_______
OIL: Το stop μας ανεβαίνει στο 43,01 επίπεδο που είναι και κύρια στήριξη. Μία κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο 40,70. Το 47,40-47,70 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση στο 50
_________
EUROvUSD: Tα εβδομαδιαία επίπεδα αντίστασης στην περιοχή του 1,15-1,16 μας δίνουν διόρθωση. Το stop μας στο ημερήσιο ανεβαίνει στο 1,1214 με το 1,1285 και το 1,1214 να είναι κοντινές στηρίξεις. Αντίστοιχα το 1,1470 έχει γίνει αντίσταση που μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να μας δώσει και πάλι το 1,1544
_________
Quest Holdings:
Ο όμιλος έχει υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την χορήγηση άδειας λειτουργίας της «BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π».  Πρόκειται για μια κίνηση που θα βελτιώσει τα υφιστάμενα μερίσματα των μετόχων της Quest καθώς το σχέδιο προσβλέπει στην βελτίωση των ταμειακών ροών προς τους μετόχους αξιοποιώντας μια «λιμνάζουσα» αξία στα βιβλία του ομίλου.
Πιο συγκεκριμένα θα αποσχισθούν τα ακίνητα της Quest και της Unisystems και θα εκχωρηθούν στην ΑΕΕΑΠ. Εν συνεχεία κάθε μέτοχος της Quest θα λάβει κατ’ αναλογία μετοχές της νέας εταιρίας (ΑΕΕΠ) η οποία θα έχει την ίδια μετοχική σύνθεση με την Quest, αλλά ταυτόχρονα θα έχει επιτευχθεί το κριτήριο της επαρκούς  διασποράς για την εισαγωγή της στο ΧΑ.
Με αυτό τον τρόπο οι μέτοχοι της Quest θα αποκτήσουν ένα επιπλέον εισόδημα από την είσπραξη των ενοικίων υπό την μορφή των μερισμάτων ενώ η φορολογική αντιμετώπιση θα είναι πιο ευνοϊκή.

_________

ΣΧΟΛΙΑ: H αγορά έπιασε τον στόχο μας στην περιοχή του 640 δίνοντας μίνι διόρθωση και κλείνοντας στις 622 μονάδες καταφέρνοντας να μαζέψει τις απώλειες που είχε από αρχές έτους με την εβδομάδα να κλείνει στο -1,37%.
Μπροστά μας έχουμε την πολύ σημαντική ημερομηνία της 24ης που ουσιαστικά περιμένουμε μία συμφωνία και παράλληλα την πληρωμή της δόσης που θα δώσει σημαντική ρευστότητα ανάσα στην οικονομία.
Φυσικά θα ακολουθήσουν σημαντικά θετικά δεδομένα αμέσως μετά την αξιολόγηση με τον ΓΔ να προεξοφλεί την όλη κατάσταση. Το θέμα χρέος φυσικά και θα μπορούσε να βοηθήσει στην εικόνα της οικονομίας. Μία ρύθμιση του θα απομάκρυνε τον φόβο των επενδυτών μιας και ξέρουν πως το 2022 και μετά είναι αδύνατον να πληρωθεί το χρέος έτσι όπως είναι δομημένο.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι με το IMF και την Αμερική να πιέζουν τους Ευρωπαίους να δώσουν μία άμεση λύση στο θέμα. Ουσιαστικά το IMF είναι σύμμαχος μας στο θέμα αυτό μιας και ουσιαστικά μέχρι να βρεθεί λύση δεν θα συμμετάσχει στον δανεισμό της χώρας αλλά θα λειτουργεί ως σύμβουλος.
ΑΝ τώρα έχουμε έκπληξη μέχρι τις 24 σε σχέση με το χρέος θα είναι ακόμα ένα πολύ θετικό βήμα για την συνέχεια αν και το πιο πιθανό είναι να λυθεί σε μία δεύτερη φάση μέσα στην χρονιά.
Τo Ελληνικό spread συνεχίζει την πτωτική του πορεία έχοντας φτάσει στις 728 μονάδες γεγονός που βοηθάει στην ψυχολογία της επενδύσεις.
Ο ΓΔ από την άλλη έχει βραχυπρόθεσμα πιάσει ένα στόχο που τεχνικά θέλει προσοχή βραχυπρόθεσμα αλλά πλέον έχει βάλει τις βάσεις για μία ανοδική πλέον μεσοπρόθεσμη πορεία.
Ιδανικά θα θέλαμε και το κλείσιμο του μήνα πάνω από τις 610 μονάδες για να πούμε πλέον ότι ο ανοδικός δρόμος έχει ανοίξει με πρώτο επόμενο στόχο τις 750-780 μονάδες.
Να προσέξουμε δε πως μετά το κλείσιμο μήνα στα επίπεδα, όποιο βύθισμα στις 570 ή ακόμα και στις 550 μονάδες θα είναι ουσιαστικά ευκαιρία για αγορές. Το stop μας στην παρούσα σε ημερήσιο γράφημα είναι οι 570 μονάδες αν και το πιο πιθανό είναι το επίπεδο να ανέβει σημαντικά τις επόμενες μέρες.
Ο τραπεζικός κλάδος σχεδόν στο σύνολο του έχει βρεθεί πάνω από τις τιμές των πρόσφατων ΑΜΚ γεγονός που δίνει ρευστότητα στο σύστημα από τα κεφάλαια που είχαν τοποθετηθεί στις τιμές αυτές.

Greek Market WEEKLY Overview (Ηλίας Ζαχαράκης Fast Finance Sec,)

Στα στατιστικά τώρα ο ΓΔ έκλεισε μόλις 1,37% από το υψηλό έτους ενώ βρέθηκε και σε θετικό πρόσημο. Αντίστοιχα ο f25 έχει απώλειες 5% και ο τραπεζικός 7% καλύπτοντας τεράστιο ποσοστό απωλειών του τελευταίου διαστήματος.
Το σύνολο των επιλογών μας είναι σε Long κατάσταση (excel) ενώ στην διάρκεια της εβδομάδας θα δούμε με συχνές ενημερώσεις την εικόνα των περισσότερων τίτλων.
Εν κατακλείδι η οικονομία κάνει φιλότιμες προσπάθειες να αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών απομακρύνοντας το πολιτικό ρίσκο χώρας με αυτό να συμβαίνει αμέσως μετά την αξιολόγηση.
Σίγουρα η επιλογή για άλλη μία φορά τα τελευταία αρκετά χρόνια να φορτώσουμε με φόρους το έλλειμμα και όχι με μείωση δαπανών το πιο πιθανό είναι να καθυστερήσει σημαντικά την όποια ανάπτυξη χωρίς να έχει και ιδιαίτερες πιθανότητες να πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί.
Ο λεγόμενος κόφτης είναι ουσιαστικά άλλο μία ασφαλιστική δικλείδα για το πρωτογενές πλεόνασμα δίνοντας ουσιαστικά μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο στους δανειστές όσο και στους επενδυτές για το μέλλον.
Το μόνο σίγουρο είναι πως μας λείπουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο μέλλον που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία.
Να θυμόμαστε πάντα πως η αγορά προεξοφλεί και τα αρνητικά και τα θετικά σε μία οικονομία πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε.
_________
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ: 
Υπερτιμημένη θεωρεί η Eurobank Equities την μετοχή της Coca Cola Hellenic Bottling, στη τελευταία έκθεσή της(14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016)
Στην οποία διατηρεί σύσταση “ΠΩΛΗΣΗ” και τιμή-στόχο στα 16,40 ευρώ (έναντι τρέχουσας τιμής – τότε…- στο ταμπλό στα 18,30 ευρώ).

_________

ΣΧΟΛΙΟ (Μ.ΧΑΤΖ): Πέρυσι το σύνολο των 26 εταιριών που καλύπτονται με ανάλυση (εξαιρουμένων των τραπεζών) και όπου υπάρχει έστω και μερική ορατότητα κερδών διαπραγματεύονταν με ΡΕ 13,5 φορές τα κέρδη της χρήσης.
Έχοντας ολοκληρωθεί η αποτύπωση των οικονομικών πεπραγμένων του 2015 ο σχετικός δείκτης βρίσκεται στο 20,8 έχοντας αυξηθεί σταδιακά κατά την διάρκεια της χρονιάς όσο τα τρίμηνα επικαιροποιούσαν τις προβλέψεις. Βέβαια μιλάμε για σύνολο και όχι για επιμέρους μετοχές οι οποίες σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό «κρατήθηκαν».
Οι μεγάλες αρνητικές διαφορές στις αρχικές εκτιμήσεις σημειώθηκαν στις δύο κατασκευαστικές εταιρίες (κυρίως στην Ελλάκτωρ) την ΔΕΗ, τον Μυτιληναίο (μετά την αφαίρεση των εισροών από τα πιστοποιητικά διαθεσιμότητας) τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, την ΕΧΑΕ (με ένα μήνα κλειστό χρηματιστήριο) την Frigoglass (με σημαντικές ζημιές αποτίμησης) και σε μικρότερη κλίμακα αποκλίσεις σε Πλαίσιο, Intralot και Ελληνικά Πετρέλαια.
Για το 2016 οι προβλέψεις κερδοφορίας κατεβάζουν το δείκτη και πάλι στις 12 φορές τα κέρδη, ελκυστικό μέγεθος ως προς τις επιμέρους εταιρίες.
Η διαφορά φέτος βρίσκεται στο ότι και ο τραπεζικός κλάδος έχει θετικό πολλαπλασιαστή αφού οι έως τώρα εκτιμήσεις δίνουν επιστροφή στην κερδοφορία για το 2016. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα των αποτελεσμάτων για την χρήση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
__________
ΑΕΕΑΠ: Απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος και υπερτιμήματος.
Πληρώνουν ετήσιο φόρο επενδύσεων με βάση της εύλογης αξίας των επενδύσεων σε ακίνητα και των ταμειακών διαθεσίμων με φορολογικό συντελεστή 10% επί του εκάστοτε επιτοκίου παρέμβασης (επιτόκιο αναφοράς) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσαυξημένου κατά μία (1) ποσοστιαία μονάδα. Ο ισχύων συντελεστής φόρου είναι 0,1%  [10%*(επιτόκιο αναφοράς 0%+1%)].
*       Απαλλάσσονται φόρου μεταβίβασης ακινήτων (3% ισχύοντος) κατά την αγορά ακινήτου, απαλλάσσονται του συμπληρωματικού φόρου επί των εσόδων από μισθώματα, και πληρώνουν μειωμένους συντελεστές φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ).
*       Απαλλάσσονται της παρακράτησης φόρου επί των διανεμομένων μερισμάτων.Επισημαίνεται ότι στις ΑΕΕΠ υπάρχει υποχρεωτική διανομή του 50% των ετήσιων καθαρών προς διανομή κερδών.

_________

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ- Ελλάκτωρ, απάντηση: Πρόσφατα με σύσταση ΑΠΟΔΟΣΗ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και τιμή-στόχο στα 2,5000 ευρώ επανήλθε για την μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Euroxx.
Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι έχει βελτιωθεί η “ορατότητα” για τα μεγέθη της εισγμένης.
Η Euroxx επισημαίνει ότι το περιθώριο ανόδου σε σχέση με την τιμή-στόχο διαμορφώνεται στο 80%, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 25% έναντι των ομοειδών εταιριών, κάτι που δεν δικαιολογείται.
BETA Sec: Kri Kri Target price €2,10) Strong FY15 underlying growth, upbeat outlook for 2016
__________
Με μήνυμα: ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ- Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν. (Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος) μτφρ: η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος
__________
XAΡAKEΣ (Ηλίας Ζαχαράκης):Το stop στο 617 και 172 σε ΓΔ και F25 αντίστοιχα. Το 176 κοντινή και το 179 επόμενο επίπεδο αντίστασης. Μία διάσπαση του 172 θα δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 169.
Η Αττικής ήταν η μετοχή της ημέρας την Παρασκευή κάνοντας προσπάθεια να κλείσει την διαφορά από την ΑΜΚ στα 30 λεπτά.
Το ΑΡΑΙΓ με κομμένο μέρισμα είναι ακόμα στα 8,50 ευρώ.. Μαζί με τον Σαράντη είναι από τα δύο σημαντικά bull γραφήματα.
Η έξοδος της ΔΕΗ από τον Msci μπορεί να αποδειχτεί ευκαιρία προς το τέλος του μήνα.
Η ΕΥΡΩΒ φλερτάρει την αντίσταση του 108-110 που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να μας φέρει στο 115.
Η ΕΘΝΙΚΗ έχει σημαντική στήριξη στο 02930 επίπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν stop στο Long.
Intraday position LONG stop 172
Support: 172, 170, 169
Resist.: 176, 179, 180, 182,184
Daily spot market position long s/l 157
Με την υπογραφή του μικρομέτοχου
penna

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017