ΧΑΑ: Σε διαγραμματικά επίπεδα αντίστασης πολύ “δύστροπα” για την περαιτέρω πορεία

Οι εισροές κεφαλαίων, άνω των 180 εκατομμυρίων ευρώ, από τα Passive Investors / Index trackers των δεικτών (GREK, MSCI και FTSE) μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε μια τόσο ρηχήχ Αγορά, έχει φέρει τα κάτω – πάνω στο Χ.Α., ωσάν η πρόκληση έντονων κυματισμών από τη ρήψη μιας μεγάλης πέτρας σε στάσιμη λίμνη” αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.

Κάτω από αυτή τη συντονισμένη πίεση των αγοραστών και την “έντεχνη απόσυρση” των πωλητών, από ισχυρούς Ξένους Θεσμικούς Οίκους, έχει προκαλέσει ένα έντονο ανοδικό momentum σπρώχνοντας το Γενικό Δείκτη να διανύσει πολύ γρήγορα μια απόσταση 136 μονάδων, ή σε ποσοστό +32% φτάνοντας σε διαγραμματικά επίπεδα αντίστασης πολύ “δύστροπα” για την περαιτέρω πορεία.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η ένδειξη διαπερατότητας των 550 με 560 μονάδων, καθώς θα ανοίξει ανοδικό μέτωπο με τα πολύ σκληρά επίπεδα των 580, 600 και 630 μονάδων. Πιθανή αδυναμία επιβεβαιωμένης εισόδου του Γενικού Δείκτη άνω των 560 μονάδων θα δημιουργήσει το πρώτο ρήγμα στο υπάρχον έντονο ανοδικό “trend” αφήνοντας περιθώρια για ένα “pullbac” προς τη ζώνη στήριξης των 530 με 520 μονάδων.

“Στην περίπτωση πάντως, που λήξουν τα υπάρχοντα “inflows” δίχως να υπάρχει συνέχεια στις επόμενες μέρες (Eurogroup, Κουαρτέτο, Σύνοδος Κορυφής, Mario Draghi) από κάποια θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στο μέτωπο της ασθμαίνουσας Ελληνικής Οικονομίας οι πωλητές θα επανέλθουν δριμύτεροι” τονίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

* ,