ΧΑΑ: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα{;}

Η αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου λόγω της κατάρριψης ρωσικού αεροπλάνου από την Τουρκία στα σύνορα με την Συρία επιδρούσε αρνητικά στις ευρωπαικές χρηματαγορές, ωστόσο το ελληνικό χρηματιστήριο με την στήριξη των τραπεζών ανέκαμψε. Οι τράπεζες σημείωσαν ισχυρή αντίδραση τεχνικής υφής μετά την πρόσφατη εξαύλωση. Το ανοδικό ράλι στις τράπεζες θα έρθει αλλά όχι ακόμη… 

ΕΤΕ: Την προσεχή Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 θα έχουμε προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των 3.533.149.631 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ A.E.» προκειμένου να αντικατασταθούν από 235.543.309 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω συνένωσης των παλαιών μετοχών, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε  4,50 ευρώ (reverse split). Την Τρίτη 1/12 είναι η ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη. Και την Πέμπτη 2/12 θα έχουμε την έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων μετοχών της τράπεζας με τελική ονομαστική αξία εκάστης  0,30 ευρώ κατόπιν της μείωσης της ονομαστικής αξίας της.  
ΔΕΗ: Στην περίπτωση του τίτλου της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, οι πληροφορίες-εκτιμήσεις δεν αποκλείουν να συνεχισθούν οι διαθέσεις “Αναγκαστικών” αγορών, λόγω της επικείμενης εισόδου της μετοχής στον δείκτη MSCI Global Standard.Ομως δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι η προσφορά, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μόνο αμελητέα δεν ήταν. Ενώ ο τίτλος υποχώρησε σημαντικά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 5,42 ευρώ (+5,24%)ολοκληρώμνοντας στο +2,52% στα 5,2800 ευρώ. 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:Στη νέα στρατηγική τους οι traders, ιδιαίτερα οι ξένοι, πλέον λαμβάνουν υπόψιν τους και το γεγονός ότι οι τέσσερις ελληνικές τραπεζικές μετοχές παραμένουν στον δείκτη MSCI Global Standard.Στο μεταξύ, στο υπόλοιπο ταμπλό, οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά τηρεί στάση αναμονής χωρίς να «αποκαλύπτει» το αποτύπωμά της για την τάση. Παρά την ισχνή συμμετοχή των τραπεζών στον γενικό δείκτη, μόλις 3,73% στη βαρύτητά τους, η επιρροή που έχουν οι διακυμάνσεις τους στην ψυχολογία της αγοράς ήταν καθοριστική για ακόμη μία ημέρα. Τα επίπεδα των 650 μονάδων χάθηκαν δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ εάν δεν υπάρξει πλέον αντίδραση πάνω από αυτό το όριο, ανοίγεται το πεδίο πτωτικής ανάπτυξης προς το διαγραμματικό όριο των 638 μονάδων.
ΤΑΜΠΛΟ-Αγορά {μικρό σχόλιο από Θαν. Σταυρ.}: Για μία ακόμα συνεδρίαση έδειξε να αντέχει το “προπύργιο” των 640 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και αυτό των 190 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης…Ομως σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί “εχέγγυο” για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς ένας νέος αστάθμητος παράγοντας δείχνει να προκύπτει για τις διεθνείς Αγορές και κατ΄ επέκταση και για το Χ.Α. μετά την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.Στην χθεσινή συνεδρίαση, ασφαλώς και υπήρξαν διακριτές διαφορές, σε σχέση με την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, όμως το “αγοραστικό ενδιαφέρον” στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης, εξέπληξε ακόμα και αυτούς που υποστηρίζουν πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο στις Αγορές.Το Χ.Α. “ξέχασε” τους Τραπεζικούς του προβληματισμούς και την απόλυτα επιφυλακτική εικόνα των διεθνών Αγορών και έκλεισε τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ στο υψηλό ημέρας, μέσω των τελικών δημοπρασιών, έκλεισαν και επτά τίτλοι του FTSE 25
ΕΕΕ: Την σύσταση “neutral” για τη μετοχή της Coca Cola Hellenic Bottling διατηρεί η Alpha Finance σε έκθεσή της στην οποία ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 21,6 από 19,5 ευρώ. Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η μετοχή έχει ενισχυθεί άνω του 13% το τελευταίο τρίμηνο.
ΕΛΠΕ+ΜΟΗ: Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των δυο εγχώριων διυλιστηρίων δίνει η Alpha Finance μετά και τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου που ανακοίνωσαν, ενώ διατηρεί σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ τόσο για τη Motor Oil όσο και για τα ΕΛΠΕ. Η χρηματιστηριακή δίνει νέα τιμή-στόχο στα 13,80 ευρώ από τα 11,00 ευρώ για τη Motor Oil (περιθώριο 24,66%) ενώ για τα ΕΛΠΕ δίνει στόχο τα 7,15 ευρώ από προηγούμενο στόχο στα 7 ευρώ (περιθώριο 58,88%). 
ΠΛΑΘ: Αποτιμώνται σε 62,7 εκατ. ευρώ με την σχέση P/BV να διαμορφώνεται στο 0,5. Η μτχ διαπραγματεύεται στα 1,3900 ευρώ, με ελάχιστο – μέγιστο 12μηνου στα 0,8400 – 1,5300 ευρώ. Με άνοδο 54,44% εφέτος. Με την λογιστική αξία της μετοχής στα 2,7300 ευρώ, στο ταμπλό… 1,3900 ευρώ και με πολλαπλασιαστή κερδών ίσως και κάτω του 6.

 

ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜ: Κατά την 30/9/2015, τα συνολικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας σε ενοποιημένο επίπεδο ανέρχονταν σε 377,63 εκατ. ευρώ (1,9700 ευρώ ανά μετοχή). Στα 0,4770 ευρώ στο ταμπλό, με την κφση στα… 91,4 εκατ. ευρώ. Κέρδη 9μήνου 34,5 εκατ. ευρώ , Ebitda 72,86 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 222,47 εκατ. ευρώ και ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 46,72 εκατ. ευρώ. Ομως η εταιρεία έχει συνάψει και ομολογιακό δάνειο 50 εκατ ευρώ μετατρέψιμο σε μετοχές. Το δικαίωμα μετατροπής δύναται να ασκηθεί από τον Δεκέμβριο 2015. Η τιμή μετατροπής είναι συνδεδεμένη με τον δείκτη EBITDA του Ομίλου, οριζόμενη κατ’ ανώτατον σε Ευρώ 1,0450 και κατ’ ελάχιστον σε Ευρώ 0,5775 ανά μετοχή. Με λίγα λόγια προσεχώς η αποτίμησή της στο ταμπλό θα… ενισχυθεί κατά 50 εκατ ευρώ και οι δείκτες θα αναπροσαρμοσθούν ανάλογα. Βέβαια θα μειωθούν και οι υποχρεώσεις της κατά 50 εκατ ευρώ…