ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”…

11.12.2015 03:55

 

 

ΑΤΤΙΚΗΣ: Να πραγματοποιείς αμκ στο 0,30 ευρώ και να κλείνεις στο 0,2220 ευρώ σημαίνει πολλά…

  • Από τις μετοχές του FTSE25 ξεχωριστή δραστηριότητα ανέπτυξαν αυτές των ΑΛΦΑ (τζίρος 56,1 εκατ. και 44% του συνόλου) ΕΥΡΩΒ (21,63 εκατ. και το 17% του συνόλου), ΟΠΑΠ (13,13 εκατ. και το 10,3%), Πειραιώς (7,44 εκατ.) και ΟΤΕ (5,5 εκατ. ευρώ).

ΒΙΟΣΚ: Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε, τι πλέκανε; Έφτασε και στο 1 εκατ. ευρώ αποτίμησης!

Γεγονός ότι η αύξηση της βαρύτητας της Alpha Bank και Eurobank στους δείκτες του MSCI αναμένεται να φέρει εισροές κεφαλαίων τις οποίες αναλυτές της αγορά υπολογίζουν στα 120 – 160 εκατ. ευρώ. Για τη μετοχή της Alpha 70- 95 εκατ. ευρώ και για τη μετοχή της Eurobank από 50- 65 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Κάτω και πάλι… Χάσαμε το μέτρημα. Πάλι καλά που αντέδρασε από τα 4,10 ευρώ και το -5,3%…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: ¨Εκανε αισθητή την παρουσία του ολοκληρώνοντας και στο υψηλό ημέρας…

  • ΕΥΔΑΠ: Έδειξε ότι διατηρεί τα αντανακλαστικά της στο ταμπλό…
  • ΕΤΕ: Απροσμέτρητες και οι δικές της απώλειες και τι να σχολιάσει κανείς. Οι (4) τράπεζες κατέστρεψαν κόσμο και κοσμάκη…
  • ΕΛΒΑΛ: Χωρίς η μετοχή να φταίει, ξαφνικά τα κέντρα αποφάσεων αποφάσισαν να την “Θάψουν”…

Ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές μετά ψήφου, το Δημόσιο γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τον μετοχικό έλεγχο. Δημόσιο και ΤΧΣ συγκεντρώνουν 43,6%, ενώ  οι διεθνείς επενδυτές που μπήκαν στην ΑΜΚ μέσω book building κατέχουν συνολικά  περίπου 16,7%.

Η επιτυχία, ή όχι, της Α.Μ.Κ. της Τρ. Αττικής και η συμπεριφορά των μετοχών της Εθνικής, όταν μπει προς διαπραγμάτευση το σύνολο των μετοχών, την Δευτέρα 14/12, θα μας δώσουν μια καλύτερη αίσθηση του πού πηγαίνει το Χρηματιστήριο.

Θεαματική η μεταβολή στην κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα δεδομένα του Χ.Α. Το πρώτο κύμα αλλαγών ολοκληρώθηκε χθες με την αλλαγή στη στάθμιση των Alpha BANK και Eurobank στους δείκτες του Χ.Α.

Ισχυρή ανοδική αναλαμπή τεχνικής υφής  – που ωστόσο χρήζει μεγάλης προοχής γιατί είναι συγκυριακή – σημειώθηκε χθες στο ΧΑΑ με επίκεντρο τις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 που μετά το μπαράζ ρευστοποιήσεων σημείωσαν αξιόλογα κέρδη έως +10,56%

ΚΥΠΡΟΥ: Μεγάλη έκπληξη το χθεσινό +9,22% της μετοχής, αλλά η κυπριακή οικονομία δυναμώνει… Έκανε και 3,3 εκατ. τμχ

  • ΚΛΕΜ: Δεν επιτρέπεται να… επιτρέπεις με 94 κομμάτια να σου…κομματιάζουν την τιμή της μετοχής σου κατά 5,56%…

ΛΑΜΔΑ: Αμεση αντίδραση στις πρωτοφανείς (όσο και αδικαιολόγητες) επιθέσεις που είχε δεχθεί, με άνοδο 10,56% και επαναφορά στα επίπεδα των 4,00 ευρώ.

  • Λογική η προσπάθεια τεχνικής αντίδρασης της Αγοράς, αφού η πίεση των τελευταίων ημερών ήταν έντονη. Μια τεχνική αντίδραση που τα όρια της μπορεί να εξαντληθούν στις παρυφές των 600 μονάδων.

ΜEΣΑΙΑΣ Κφσης δείκτης: Ο δείκτης Μεσαίας Κφσης είδε ξανά τις μετοχές του να παραμένουν στο περιθώριο, εντελώς αγνοημένες και εγκαταλελειμμένες. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ότι η αξία των συναλλαγών τους δεν ξεπέρασε τις 690 χιλ. ευρώ(!!) που αντιστοιχούν στο 0,54% του συνολικού τζίρου. Και μάλιστα τις 371 χιλ. ευρώ τις κάλυψε μία μετοχή του (ΦΡΛΚ)…  Προσέξτε συναλλαγές:- Autohellas 26 τμχ, Kleeman 94 τμχ, ΟΛΘ 230, Πλαίσιο 310, ΕΛΚΑ 600, ΕΥΠΙΚ 850 κοκ… Ήταν ο μοναδικός από τους βασικούς δείκτες που υποχώρησε και μάλιστα σε ποσοστό 3,72% αφού η μτχ της Αττικής έχει αυξήσει κατά πολύ την στάθμιση της στη διαμόρφωσή του, περίπου στο 30%.

ΝΑ θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανάλυσή της η Alpha Finance, έδινε τιμή-στόχο για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή τα 4,72 ευρώ και αυτό, χωρίς να έχει ρίξει το μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου και χωρίς το νέο έργο στις ΗΠΑ και το έργο των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ξεκίνησε εκ νέου κάλυψη των ελληνικών τραπεζών η Wood & Co. μετά από την «τέλεια καταιγίδα του 2015» όπως τη χαρακτηρίζει, και την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου με μεγάλα discount. Ο οίκος τονίζει ότι βλέπει αξία στην Alpha Bank και τη Eurobank, για τις οποίες δίνει σύσταση «buy» με τιμές στόχους στα 3,29 και 1,3 ευρώ αντίστοιχα. Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχεται στο 60% για την Alpha και στο 41% για τη Eurobank. Παράλληλα, επαναδιατυπώνει συστάσεις «hold» για τις μετοχές των Πειραιώς και Εθνικής, με στόχους τα 0,38 και 0,5 ευρώ αντίστοιχα, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 66% στην Πειραιώς και 55% στην Εθνική.

ΟΛΠ: Εντυπωσιακό και το δικό του +9,60%, άλλωστε είναι μία μτχ ήπιων γενικά τόνων, οπότε…

  • ΟΠΑΠ: Δεν μπορεί να…σηκώσει κεφάλι μετά την ξαφνική… επίθεση που δέχθηκε από το…πουθενά. Μόνο που το δικό μας…πουθενά έχει ασνάλγητο ονοματεπώνυμο…

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τρίτο στη σειρά πλαφόν και ήδη απέχει από την τιμή της αμκ 32%(!). Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου έχει μειωθεί στα 1,98 δισ ευρώ οριακά χαμηλότερα της αντίστοιχης της Eurobank ενώ υπολείπεται 1 ολόκληρο δισ ευρώ της Alpha Bank. Ως γνωστόν χθες οι αναλυτές της HSBC με έκθεσή τους έδιναν τιμή στόχου 0,5000 ευρώ για την μετοχή της, μία τιμή δηλ. που αποτιμά τον όμιλο σε 4,37 δισ. ευρώ. Δυνητικό περιθώριο ανόδου που ξεπερνά το 120%…Εν τω μεταξύ οι αναλυτές της Wood έδωσαν τιμή στόχο το 0,3800 που δίνει ανοδικό περιθώριο της τάξης του 67%.

Ρ(ROFILE): Δεν ήχησε καλά το χθεσινό -10% και οι ανεκτέλεστες πωλήσεις. Κάποιοι κωδικοί θα έχουν πρόβλημα και πουλάνε αναγκαστικά… Δεν εξηγείται αλλιώς…

Στις τράπεζες το σκηνικό απαξίωσης δεν έχει αλλάξει η πτώση συνεχίστηκε πλην της Alpha bank που αντέδρασε ανοδικά με κέρδη +6,22% και πάνω από την τιμή της ΑΜΚ.  Η Πειραιώς βρίσκεται στο τρίτο κατά σειρά limit down -29,94% στα 0,2270 ευρώ με ανεκτέλεστη εντολή πώλησης 149 εκατ μετοχών που έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με προχθές που η εντολή πώλησης είχε φθάσει στα 880 εκατ τμχ. Η Εθνική με πτώση -22,75% και η Attica bank -11,20% στα 0,2220 ευρώ. Alpha και Eurobank επιδεικνύουν καλύτερη χρηματιστηριακή συμπεριφορά με την Alpha bank να είναι θετικός πρωταγωνιστής.

ΤΑ κάτω πάνω ήρθαν στην διαμόρφωση του γδ, με την ΑΛΦΑ να συμμετέχει με ποσοστό 21,53%, την ΕΥΡΩΒ με 12,51% και την ΕΕΕ να περιορίζεται στο 6,9%. Την ίδια στιγμή η μτχ της ΕΕΕ διαμορφώνει το 22,9% της αξίας του 25άρη, με την ΑΛΦΑ στο 15,92% και την ΕΥΡΩΒ στο 12,51%… Τα σχόλια είναι περιττά…

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή της Fed συνεδριάζει στις 15 και 16 Δεκεμβρίου. Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι θα αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων.

ΦΟΡΘΝΕΤ: Παραμένει χωρίς πράξη στο ταμπλό από τις 22 Σεπτεμβρίου. Έρχεται… οσονούπω το… Ούτε στο χρηματιστήριο της Μπανανίας δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!!! (PART ΙI), ασύγκριτα καλύτερο από το προηγηθέν… επεισόδιο. Ατελεύτητος η σειρά τους…

ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά, το χθεσινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και υψηλότερα των 560 – 568 μονάδων, αφήνει περιθώρια για κίνηση προς τις 590 μονάδες, όμως από εκεί και πάνω θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Με οκτώ ψήφους υπέρ και μία ψήφο κατά, το ΔΣ της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,50%, ενώ με 9 ψήφους υπέρ και καμία κατά, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το όριο του QE στα 375 δισ. στερλίνες.

Ω, τι κόσμος αγγελικά πλασμένος φίλοι μου... Δηλαδή αν καταργούσαν την… διάταξη, θα μπορούσαν τότε οι της κάθε Βιοχάλκο, Νexans, Elbisco κ.λπ να εξαπατούν τους μικροεπενδυτές μετόχους τους; Γιατί δεν το πράττουν; 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017