ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”…

06.01.2016 00:01

ΑΝΕΜΟΣ αισιοδοξίας άρχισε να φυσάει στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ – Ανεμος που συμπλήρωσε τρεις στη σειρά θετικές παρουσίες στο ταμπλό απομακρυνόμενη από τα χαμηλά του 0,65 ευρώ και πλέον από το 0,7000 που την είχε πολλάκις δυσκολέψει. Ανοδική διαφυγή 7 σεντς και +10% στο 3ήμερο με υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια…

 

AΒΑΞ: Τρίτη σερί συνεδρίαση έντονης ανοδικής κίνησης από τη μετοχή της J&P Αβαξ, με τους αγοραστές να τοποθετούνται “αθόρυβα” στον τίτλο, ενόψει των έργων που αναμένεται να “ξεμπλοκάρουν” το επόμενο διάστημα. Η κίνηση αυτή όχι μόνο έχει καλύψει το πενθήμερο πτωτικό σερί που προηγήθηκε, αλλά βρίσκεται στα υψηλά σχεδόν των τελευταίων 30 συνεδριάσεων, μετά το ιστορικό χαμηλό των 0,2710 ευρώ που έκλεισε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου, μάλιστα, είχε φτάσει στο 12% των ιδίων κεφαλαίων του..

 

ΒΡΕ παιδιά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…. Να σου γράφουν πομπώδεις αναλύσεις για εταιρείες και ισολογισμούς και να ξέρεις ότι δεν έχουν ανοίξει – ούτε πρόκειται – ισολογισμό εταιρείας να τον διαβάσουν… Αφήστε που και να το έκαναν δεν θα ήξεραν τι διαβάζουν!!! Απίστευτα κι όμως αληθινά πέρα έως πέρα…

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Εθνική η επόμενη σημαντική στήριξη είναι στην τιμή της πρόσφατης Α.Μ.Κ. (0,30 ευρώ), ενώ για τηνAlpha Bank οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στα 2,26 και 2,10 ευρώ..

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ παντού και με στόμφο …ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς: Δεν ασκήθηκε κανένα warrant στην 5η Άσκηση. Μα, καλά … είναι είδηση αυτή; Υπήρχε ποτέ πιθανότητα να γινόταν κάτι τέτοιο;

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ-ΣΧΟΛΙΑ: Με τα περισσότερα από τα θεωρούμενα “Blue Chips” του Χ.Α. να επιμένουν στο “κόκκινο”, ή να έχουν αρχίσει την πλαγιοκαθοδική κίνησή τους, το ΧΑΑ δείχνει ότι μπορεί να ελπίζει μόνο σε σημαντική αλλαγή του διεθνούς κλίματος, προκειμένου να μην επαληθευτούν οι τεχνικές εκτιμήσεις για κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

EΛΛΑΔΟΣ: Συνέχισε να διαφοροποιείται, αργά αλλά σταθερά, συμπληρώνοντας τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση. Το πρώτο τεχνικά ζητούμενο είναι η υπέρβαση των 9,50 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής υψηλότερα των 10,00 – 10,10 ευρώ, αλλάζουν άρδην τα τεχνικά δεδομένα…

 

Η βραχυπρόθεσμη τάση του τραπεζικού Δείκτη παραμένει οριακά ουδέτερη και καλό θα ήταν από αυτά τα επίπεδα να υπάρξει ανοδική αντίδραση αφού εάν διασπαστούν οι 55 μον. πτωτικά η βραχυπρόθεσμη τάση κινδυνεύει να γυρίσει σε πτωτική… Θυμίζουμε πως ο τραπεζικός Δείκτης προχθές 4/1/2016 έκλεισε στις 57,36 μονάδες και οι στηρίξεις εντοπίζονται στις 55 και 52 μονάδες. Οι αντιστάσεις εντοπίζονται στις 61 και 66 μονάδες.

 

“ΙΣΤΟΡΙΚΑ, όποια Χώρα αύξησε το χρέος της γρήγορα, αντιμετώπισε αναπόφευκτα προβλήματα στο Χρηματοοικονομικό της Σύστημα, όπως η υποτίμηση του νομίσματος, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και ο υψηλός πληθωρισμός και δεν αναμένεται η Κίνα να αποτελέσει εξαίρεση. Η Κυβέρνηση διατήρησε τη σταθερότητα του Συστήματος τα τελευταία χρόνια, αποδεχόμενη εγγυήσεις που δεν θα έπρεπε, κάτι που έχει καταστήσει εύθραυστο το Σύστημα. Η Αγορά των μετοχών ‘Α’ είναι ακριβή και εάν αφαιρέσει κανείς τους Τραπεζικούς τίτλους δείχνει ακόμη ακριβότερη”

 

KATΗΦΟΡΙΚΑ συνέχισαν να κινούνται οι μετοχές των Folli Follie, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΚΥΠΡΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΟ, ΥΓΕΙΑ κι αρκετές ακόμη…

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Στα 12,8 από 13 ευρώ αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση “ΑΓΟΡΑ” για τον τίτλο. Οι αναλυτές της; εκτιμούν ότι η εταιρία θα διανείμει συνολικό μέρισμα για το 2015 ύψους 0,50 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ενδιάμεσου μερίσματος 0,15 ευρώ που έχει ήδη διανεμηθεί), έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 0,30 ευρώ.

ΝΕΕΣ πιέσεις καταγράφηκαν και χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες που εμφανίζουν περίεργα σημάδια κόπωσης και τον FTSE 25. Στην Ευρώπη μετά το sell off των ρευστοποιήσεων λόγω Κίνας τηρείται στάση αναμονής ενώ η ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και Ιράν επιτείνουν την αβεβαιότητα.
Οι πιέσεις στις τράπεζες και η κόπωση αποδίδεται στην ανησυχία για την πορεία της ελληνικής κυβέρνησης λόγω ασφαλιστικού και αγροτικού αλλά και στους εξωγενείς παράγοντες.

 

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ την επόμενη μέρα της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε “ένεση” ρευστότητας ύψους 130 δισ γουάν (περίπου 20 δισ. ευρώ) μέσω βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η Αγορά μετά το χθεσινό “ξεπούλημα”. Η Κεντρική Τράπεζα της Χώρας πρόσφερε τα κεφάλαια αυτά με τη μορφή επταήμερων “reverse repo” με επιτόκιο 2,25%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ενδείξεις δείχνουν ότι χρηματιστηριακά οι τράπεζες θα πάνε καλά το 2016 συνολικά, αν δεν υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι τα πραγματικά τους κεφάλαια είναι όχι 35 δισ. αλλά 26 δισ. ευρώ λόγω υψηλής αναβαλλόμενης φορολογίας. Με βάση τον μέσο όρο στην Νότια Ευρώπη ως σχέση αναβαλλόμενης φορολογίας προς ίδια κεφάλαια εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν 25 δισ κεφάλαια.

 

ΠANE και βρίσκουν τα κάθε λογής σαπάκια του ΧΑΑ και τους επιτίθενται… Και νομίζουν ότι κάνουν κατόρθωμα… Κανένα μεγάλο θα κτυπήσετε βρε λεβέντες ή κάνει τζίζ;;;

 

ΣΗΜΑ πώλησης και “stop” loss” στα “long” έδωσαν οι Εθνική και Alpha Bank, η πρώτη με την καθοδική διάσπαση των 0,3190 ευρώ και η δεύτερη με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 2,41 ευρώ.

 

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» για το σύστημα το ασφαλιστικό:  ΓΣΕΕ επιτίθεται με ανακοίνωση της στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό ως «ταφόπλακα» για το σύστημα και την κατηγορεί ότι με επικοινωνιακά φτιασιδώματα επιχειρεί να «σερβίρει» το «πικρό ποτήρι». «Αγνοώντας, για πολλοστή φορά, τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικότερα τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους θεσμικούς εκπροσώπους αυτών, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν κατ’ επίφαση διάλογο για να περάσει προειλημμένες αποφάσεις. Αγνοεί μάλιστα τους θεσμούς κοινωνικής διαπραγμάτευσης με προκλητικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι το ασφαλιστικό δεν λύνεται με επικοινωνιακά τερτίπια και συνεχείς περικοπές αλλά με ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, προειδοποιεί πως «η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, ως απλοί παρατηρητές της κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που επιχειρούν κυβέρνηση και δανειστές» και τονίζει: «Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να αποκαλύψουμε και να αποτρέψουμε ένα ακόμη προμελετημένο έγκλημα».

 

ΣΤΟΝ  ισολογισμό 30.09.2015 της Εταιρίας J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. περιλαμβάνεται απομείωση αξίας συμμετοχών θυγατρικών συνολικού ύψους 43 εκατ. Η απομείωση συμμετοχών αξίας ποσού 33 εκατ. της θυγατρικής ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ αφορά σε ζημιές που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα υπόλοιπα 10 εκατ. αφορούν απομείωση αξίας συμμετοχών στις λοιπές θυγατρικές εταιρίες.

 

ΤΡΙΤΗ ημέρα συνεχόμενης ανόδου για τη μετοχή της Πειραιώς, η οποία μάλιστα διακίνησε και 35,4 εκατ. τεμάχια, κλείνοντας τελικά στο +1,08% και στα 0,2820 ευρώ, ήτοι στα υψηλά ημέρας.

 

ΥΠΟΧΩΡΕΙ ο Αστέρας (-3,8%) σημειώνοντας δεύτερη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση, επανέρχεται σε πλαγιοανοδική κίνηση η Attica Group (+2,23%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις “μετρούν” Άβαξ, Άνεμος, ΕΛΒΑΛ και MIG. Viohalco:  Και γι αυτή 3η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, στην προσπάθεια απομάκρυνσης από τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά και +11%…

 

ΧΑΡΑΚΙΕΣ (Ηλ.Ζαχ.): Αν και κατά την τελευταία συνεδρίαση του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης έκανε σημαντικό άλμα με κλείσιμο υψηλότερα των 631 μονάδων, που ήταν και το πρώτο τεχνικά ζητούμενο, η όλη κίνηση όχι μόνο δεν έπεισε αλλά αποδείχθηκε “fake” και “bull trap” για όσους δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τους το σημαντικό “window dressing” στο “φίνις” του προηγούμενου χρόνου και προχώρησαν σε τοποθετήσεις.

 

ΧΑΡΑΚΙΕΣ (Ι): Τώρα ο Δείκτης δείχνει απλά να συσσωρεύει προσπαθώντας να μην απειλήσει τις 609 – 600 μονάδες, όμως θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι η τελική κατάληξη των ανοιχτών θεμάτων μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών και βέβαια το διεθνές κλίμα, θα δώσουν σημαντική κίνηση προς την μία, ή την άλλη κατεύθυνση.

 

ΩΣΤΟΣΟ, υπό προϋποθέσεις, το ήδη απαξιωμένο ΧΑΑ, μπορεί να διαφοροποιηθεί εφόσον η κινητικότητα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων συνεχίσει αδιάλειπτα. Θα χρειαστεί δηλαδή η ολοκλήρωση της ψήφισης του Ασφαλιστικού, που ήδη κατατέθηκε προβλέποντας δραστικές αλλαγές ώστε να καταστεί βιώσιμο.

 

 

  • Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

 

ΥΓ: Τα… κενά θα συμπληρωθούν αργότερα…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017