ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”… | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”…

16.12.2015 00:04

ΑΛΦΑ: Μία εικόνα (τεχνική…)1000 λέξεις: Στα 16,10 ευρώ είχε κλείσει πριν τα CAPITAL CONTROLS!! Στα 2 ΕΥΡΩ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ. Στα 3,44 ευρώ οριοθετείται ο πρώτος στόχος.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 7,39% για την Αττικής στο 0,2380 ευρώ με τζίρο 77 χιλ. ευρώ, στο -6,82% η μτχ της ΕΥΔΑΠ στα 4,3700 ευρώ έχοντας ξεκινήσει τον μήνα από τα… 5,6000 ευρώ.

ΑΝΟΔΟΣ 14,13% και στο 0,1050 ευρώ για την Centric με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές (ανήλθαν σε 768 χιλ. τμχ) Η άνοδος πάντως ήταν…”πονηρή” λίγο μετά τις 4:30 μμ και με το 9% του συνολικού όγκου. Τα 668 χιλ. τμχ δόθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά τιμές μέχρι το -12% στο 0,0810 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος της ήταν στα 8,5800 ευρώ και στο -5% περίπου…

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Ισοφάρισε το ιστορικά χαμηλότερο κλείσιμο (από τότε που επέστρεψε στο ταμπλό του Χ.Α., ενώ άκρως αρνητικό ήταν το χθεσινό -8,95%, για τα Ελ. Καλώδια, με όγκο συναλλαγών, μόλις 662 τεμαχίων. O τίτλος ισοφάρισε τα χαμηλά τρέχοντος έτους.

ΓΙΑ τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η αγορά θεωρεί βέβαιη την παραμονή της και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό στον δείκτη FTSE All-World Index.

ΓΙΑ την Τράπεζα Πειραιώς, με το free-float (IWF) πλέον διαμορφώνεται σε 74% (από 0,23%) μετά την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και αυτό συνεπάγεται σημαντική αύξηση στο ειδικό βάρος της στον δείκτη των blue chips στο 7,7% περίπου έναντι ελάχιστης συμμετοχής προγενέστερα (0,03%).

ΔΕΗ: Έρχεται υποβάθμιση και νέα τιμή στόχου στα 4,00 ευρώ από 9,00 ευρώ προηγουμένως από την Alpha Finance…Για τις γνωστές σε όλους αιτίες…

ΕΡΩΤΗΜΑ του Εκατομμυρίου: “Τι θα συμβεί μόλις ολοκληρωθούν οι ‘υποχρεωτικές’ τοποθετήσεις στους Τραπεζικούς τίτλους; Θα επιστρέψει το ενδιαφέρον στον μη Τραπεζικό 25αρη, ή η Αγορά θα ‘ξανακοιτάξει νότια’, με γενικότερες ρευστοποιήσεις σε όλο το εύρος του ταμπλό; (Από τον Θαν. Σταυρ.)

ΕΥΡΩΒ: Τεχνικά η θέση μας είναι LONG με stop το 0,8920 ευρώ. Τα 1,13 ευρώ είναι η πλησιέστερη αντίσταση και τα 1,85 ευρώ ο κύριος στόχος μεσοπρόθεσμα. Στο 0,96 υπάρχει η στήριξη…

ΕΘΝΙΚΗ: Το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, ανέμενε για χθες άνοιγμα σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα και αντίδραση μετά την απορρόφηση της όποιας προσφοράς. Αντ΄ αυτού ο τίτλος κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας(!)

Ζ

Η μεγαλύτερη μπουγάδα στην Ευρώπη: Οι αυξήσεις κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και των συνεταιριστικών τραπεζών αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από μία κατεστημένη θεσμική δομή του τραπεζικού συστήματος. «Αγνοούν» το γεγονός ότι… LIBERAL.GR

ΘΕΩΡΟΥΝ σχετικά «ασφαλές στοίχημα» την Εθνική Τράπεζα οι αναλυτές της IBG, καθώς μετά την αναγκαστική πώληση της Finansbank, το CET1 θα διαμορφωθεί σε επίπεδο υψηλότερο του 20%, ενώ διαθέτει την υψηλότερη κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων τίτλων, την χαμηλότερη αναλογία δανείων προς καταθέσεις καθώς και την υψηλότερη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των εγχώριων δραστηριοτήτων της.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street: Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο. Άνοδος για Exxon Mobil (+4,5%) και Chevron (+3,9%). Πάνω από τα 37 δολ. το πετρέλαιο. Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Βλέπουν αύξηση των επιτοκίων οι επενδυτές. Ενισχύθηκε το δολάριο. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 17.525 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 1,04% στις 2.043 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,86% στις 4.995 μονάδες.

ΚΟΡΡΕΣ: Πολύ σταθερός πάντα ο τίτλος του που παραμένει σε επαφή με τα 4,00 ευρώ και στο +2,11% από την αρχή του 2015. Έχει κινηθεί στο εύρος των 3,1100 με 4,2500 ευρώ με μέσο όρο τα 3,6500 ευρώ και στα 3,8800 τώρα μετά το χθεσινό +2,92% με 30.100 τμχ. Τα 30 χιλ. τμχ εξ αυτών έγιναν σε… μία πράξη.

ΛΗΞΗ συμβολαίων την Παρασκευή στην Αγορά Παραγώγων, με τον τραπεζικό κλάδο να έχει
το σύνολο της βαρύτητας την επόμενη εβδομάδα!!

ΜΕ ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε την συνεδρίαση η ΕΥΡΩΒ (+0,10%) μέχρι τα 1,07 ευρώ (+8,19%), όμως μετά το μέσον της συνεδρίασης αναλώθηκε στο να κρατήσει το οριακά θετικό πρόσημο, που θα την έφερνε και για πρώτη φορά, σε κλείσιμο υψηλότερα από την τιμή της πρόσφατης αμκ (1,00 ευρώ), κάτι που τελικά δεν επετεύχθη με το κλείσιμο στα 0,99 ευρώ.

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ: Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, η IBG αρχίζει εκ νέου την κάλυψη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με σύσταση “buy”, που αναγνωρίζουν σημαντικό περιθώριο ανόδου και για τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank ορίζεται στα 3,88 ευρώ ανά μετοχή, για τη Eurobank στo 1,94 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στo 0,60 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στo 0,48 ευρώ. Σε σχέση με τις τιμές των αμκ το περιθώριο ανόδου κυμαίνεται από το 60% για την Πειραιώς μέχρι το 110% για την Εθνική.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, σημαντική η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία, με τον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που καταρτίζει το Ινστιτούτο “ZEW” να εκτινάσσεται στο 16,1 τον Δεκέμβριο, από 10,4 τον προηγούμενο μήνα, και έναντι του 15 που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Εύθραυστο παραμένει το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων, ωστόσο το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι επενδυτές δεν αντιμετώπισαν θετικά την κόντρα της ελληνικής κυβέρνησης με την Γερμανία και το ΔΝΤ και προχώρησαν σε πωλήσεις ανεβάζοντας τις αποδόσεις των ομολόγων. Οι αιτίες της πρόσφατης επιδείνωσης ήταν: 1) Οι ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα 2) Η απογοήτευση που έχει προκαλέσει ο Draghi στις αγορές. 3) Τεχνικοί λόγοι κάποιοι επενδυτές άδραξαν την ευκαιρία να πουλήσουν αποκομίζοντας κέρδη και 4) Η κόντρα Ελλάδος με Γερμανία και ΔΝΤ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σαφώς πιο κερδισμένη από το σημερινό rebalancing η μετοχή της Πειραιώς (+16,12%),η οποία αναρριχήθηκε έως τα 0,2890 ευρώ (+19,42%) και διακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων κερδών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση κοντά στα υψηλά ημέρας.

Ράλι 200 μονάδων στη Wall, με ώθηση από το αργό.Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,097.Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται έξι μονάδες βάσης στο 2,28%.

Σήμερα 16 Δεκεμβρίου στο κλείσιμο το rebalancing των δεικτών MSCI σε Alpha Βank και Eurobank αναμένονται περίπου έως 150 εκατ εισροές. Πάντως όταν θα ολοκληρωθούν οι αναδιαρθρώσεις θα αποκαλυφθεί η αλήθεια περί την αξία των τραπεζών.

ΤΕΝΕΡΓ: Στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή, από 3,10 ευρώ προηγουμένως, ανέβασε την τιμή-στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Eurobank Equities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «ΑΓΟΡΑ». Όπως αναφέρει, η εγκατάσταση ισχύος καθυστερεί όμως το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να επιταχυνθεί η προσθήκη ισχύος.

Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., με βάση τα ημερήσια διαγράμματα, ο ΓΔ όσο δεν κατοχυρώνει κλείσιμο υψηλότερα των 600 – 603 μονάδων, η τάση παραμένει επιθετικά πτωτική.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ισχύουν οι αυξημένες σταθμίσεις της Πειραιώς, στους βασικούς δείκτες του Χ.Α. και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την σχετική μείωση των σταθμίσεων για Alpha Bank και Eurobank που προηγήθηκαν, για να έλθει η σειρά της Εθνικής και να “τοποθετήσει τις τελικές ισορροπίες”,πάντα με “συνέπειες” για τον μη Τραπεζικό 25αρη, αλλά και για τους Τραπεζικούς τίτλους που έχουν προηγηθεί.

ΦΥΣΙΚΟ επόμενο είναι όταν ένας τίτλος κάνει σε δύο συνεδριάσεις τόσους μεγάλους όγκους να αξίζει της προσοχής μας. Σίγουρα τα νέα χαρτιά παίζουν ρόλο, παρόλα αυτά και 90 εκατομμύρια ευρώ σε μία συνεδρίαση είναι τεράστιο ποσό μιας και απορροφήθηκαν προφανώς το σύνολο των πωλητών από τις μετατροπές των ομολόγων από επενδυτές που πήραν ποσοστό στην τράπεζα.  322 εκατομμύρια κομμάτια έκανε στην χθεσινή συνεδρίαση και άλλα 91 στην προχθεσινή…

ΧΩΡΙΣ εκπλήξεις υπερψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα 13 προαπαιτούμενα, με 153 ναι και 138 όχι, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης για τα κόκκινα δάνεια. Έτσι, η κυβέρνηση ξεπέρασε ένα ακόμη σκληρό crash test, ενώ η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει το δρόμο για να ξεκλειδώσει η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: To 173 για άλλη μία φορά κράτησε, με τα κέρδη του τραπεζικού απλά να βοηθάνε την ψυχολογία…Οι περισσότεροι τίτλοι του f25 συνέχισαν την πτωτική τους πορεία. Το 168 είναι κοντινή μας στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει και πάλι μία κίνηση στο 165 ή στο 161. Μία κατοχύρωση του 173 μπορεί να μας δώσει κίνηση στο 178. Οι 600 μονάδες στον ΓΔ για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσαν να κατοχυρωθούν.

Ω

 

  • Mε την υπογραφή του μικρομέτοχου

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017