ΧΑΑ: Απόλυτα δικαιολογημένη πτώση σε ΧΑ και τράπεζες - Οι προσδοκίες ανέβασαν την αγορά και τα γεγονότα την ρίχνουν - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Απόλυτα δικαιολογημένη πτώση σε ΧΑ και τράπεζες – Οι προσδοκίες ανέβασαν την αγορά και τα γεγονότα την ρίχνουν

27.04.2016 14:22

Απόλυτα δικαιολογημένη πτώση σε ΧΑ και τράπεζες – Οι προσδοκίες ανέβασαν την αγορά και τα γεγονότα την ρίχνουν

____

Επιθετικό κύμα ρευστοποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στις  τράπεζες και συνολικά στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά λόγω του αδιεξόδου στην αξιολόγηση.
Την ευθύνη δεν την φέρει το ΔΝΤ αλλά αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση που έχει παταγωδώς αποτύχει στην διαπραγμάτευση και εφευρίσκει απαράδεκτα τεχνάσματα.
Η κυβέρνηση θα συρθεί σε μια λύση χειρότερη από αυτή που έχει εκτιμηθεί…

Η αξιολόγηση θα κλείσει – αν κλείσει – μεταξύ 16 και 20 Maίου…

_____________
Οι μετοχές των τραπεζών που είχαν λόγω προσδοκίας ενισχυθεί σημαντικά εσχάτως υποχωρούν έως -11% και συνολικά το κλίμα είναι σκέτη απογοήτευση…
____________
Ισχυρές πιέσεις ασκούνται και στον FTSE 25, μεγάλες απώλειες σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ κ.α. Το σκηνικό που στήνεται πάλι στην Ελλάδα θυμίζει 2015 ένα σκηνικό τρόμου. Τα ρευστά του δημοσίου μειώνονται δραματικά και έχει ξεκινήσει πάλι το παλιό σήριαλ με την μεταφορά τους στην ΤτΕ.
_____________
Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει 28 Απριλίου, θα μεταφερθεί για τον Μάιο πιθανότατα 16-20 Μαΐου στο επόμενο Eurogroup, χωρίς να αποκλείονται και αρνητικές εκπλήξεις. Με βάση σοβαρές ενδείξεις, το ΔΝΤ συντάσσει την λίστα των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στα 3,6 δισεκ. και δεν σχετίζονται με την λίστα των 3,6 δισεκ. μέτρων που υποτίθεται έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση ενώ ζητάει εφαρμοστικό νόμο.
____________

Το ελληνικό χρηματιστήριο παρακολουθεί στενότατα τις εξελίξεις σήμερα καταγράφει μίνι κραχ με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 575 μονάδες με πτώση -4,05% έχοντας  υψηλό στις 595,22 μονάδες και χαμηλό στις 570,11 μονάδες.   

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 38 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 78 εκατ. τεμάχια, με τα 69 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 4,9 εκατ. τεμάχια στα warrants.
_______________
Μπορεί να μην επικρατεί πανικός αλλά οι επενδυτές είναι προβληματισμένοι για το αδιέξοδο.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017