ΧΑΑ: Ανακλαστικού τύπου η διήμερη ανοδική αντίδραση

“Η ‘ανοσία’ των Χρηματαγορών στα τρομοκρατικά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, με τις όποιες πιέσεις να αποδεικνύονται εξαιρετικά βραχύβιες” επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Το ίδιο όμως μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι συμβαίνει και με το Μεταναστευτικό στην Ευρώπη, καθώς το κλείσιμο των συνόρων έχει μεταφέρει το πρόβλημα στην Ελλάδα, η οποία εναποθέτει τις ελπίδες της για ανάσχεση των ροών περισσότερο στην Τουρκική Πλευρά, μετά την τελευταία συμφωνία στις Βρυξέλλες.
Με μόλις μια συνεδρίαση να απομένει μέχρι την έλευση του Καθολικού Πάσχα και τη συναλλακτική δραστηριότητα να έχει περιορισθεί, το ενδιαφέρον την προσεχή εβδομάδα, θα εστιασθεί στην επιστροφή των Θεσμών, στα εταιρικά αποτελέσματα του έτους (ΔΕΗ, Folli Follie Group, ΟΠΑΠ, Aegean Airlines) και στα επιμέρους μακροοικονομικά στοιχεία (Δείκτης Τιμών Παραγωγού, Λιανικές Πωλήσεις).
Το Χ.Α. μετά τις συναλλαγές ρεκόρ για το 2016 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ολοκλήρωσε στις 21/3 μια σωρευτική καθοδική κίνηση τεσσάρων συνεδριάσεων και απωλειών 6,5%,με την άνοδο στις επόμενες δύο συνεδριάσεις που ακολούθησαν να λογίζονται περισσότερο ως μια ανακλαστικού τύπου αντίδραση, παρά ως μια νέα ανοδική κίνηση μέχρι στιγμής.
Άλλωστε ούτε τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά ούτε και αυτά των εγχώριων καταθέσεων του Φεβρουαρίου, τα οποία βάσει δημοσιογραφικών πληροφοριών επέδειξαν υποχώρηση κατά €1 δισ, πιστοποιούν αναστροφή του κλίματος, πλην ίσως περισσοτέρων σημείων σύγκλισης με τους Θεσμούς στις διαπραγματεύσεις εκείνες που ολοκληρώθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα και μια ηπιότερη στάση της Γερμανικής Πλευράς.
Η εικόνα και στην Αγορά Εγχώριων Κρατικών χρεογράφων αναφοράς, 2ετούς, 5ετούς και 10ετούς διάρκειας, καταδεικνύει μια στάση αναμονής, ανάλογη με αυτή του Χρηματιστηρίου, όπου οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις θα αποτελέσουν τον καταλύτη της κίνησης ελέω πολιτικών εξελίξεων.
Άλλωστε και η πρόθεση του Πρωθυπουργού να φέρει προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, τις εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης (αναβλήθηκε για την προσεχή εβδομάδα) το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φαίνεται να αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνοχής του Κυβερνητικού συνασπισμού, πριν τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις.
Από τεχνικής απόψεως και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ, η στήριξη για τον Γενικό Δείκτη εντοπίζεται στις 520 μονάδες και η αντίσταση στις 581 μονάδες.
* ,