ΧΑΑ: Ένα βήµα πιο κοντά... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Ένα βήµα πιο κοντά…

22.04.2016 17:54

605,92

Εβδοµάδα: +5,43%

Έτος: -4,03%

Min (Εβδ.): 570,16

Max (Εβδ.): 607,11

Min 2016: 420,82 (11 Φεβ.)

Max 2016: 627,01 (04 Ιαν.)

Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 43,9 δισ. ευρώ

Μέση ηµερήσια αξία συναλλαγών (εβδοµάδα): 74,5 εκατ. ευρώ

∆(%) εβδοµάδα: +43,4%

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -0,25 εκατ. ευρώ

Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αµοιβαία Εσωτερικού έτος: -4,03 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 Weekender- ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Το τέλος του Eurogroup της Παρασκευής µπορεί να µην έφερε το αποτέλεσµα που επιθυµούσε η Ελληνική πλευρά, άφησε ωστόσο µια εικόνα τελικού σταδίου ως προς το κλείσιµο των ανοικτών θεµάτων για το σκέλος της αξιολόγησης.

Αν και ο χρονικός ορίζοντας ως προς το τελικό «οκ» δεν έχει προσδιοριστεί µε ακρίβεια, από τα λεγόµενα και των δύο εµπλεκόµενων πλευρών φαίνεται ότι η πρόοδος που έχει συντελεσθεί µπορεί να φέρει σύντοµα αποτέλεσµα.

Τα νέα δεδοµένα σε συνδυασµό µε το αναθεωρηµένο πρωτογενές πλεόνασµα του 2015 έρχονται σε συνέχεια της ανακοίνωσης την προηγούµενη εβδοµάδα της ΕΚΤ ως προς την πρόθεση εξαγοράς µέρους των οµολόγων του EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες.

Η ροή και η πυκνότητα των νέων έχει µια συνεκτικότητα που η Αγορά έδειξε να πιστεύει αφού εκτός από τον συνήθη ύποπτο τραπεζικό κλάδο η κίνηση των µετοχών στο ταµπλό είχε µεγαλύτερη συµµετοχή τόσο σε συναλλαγές όσο και σε πλήθος πρωταγωνιστών.

Τεχνικά οι αγοραστές εκµεταλλεύτηκαν το πλεονέκτηµα που τους έδωσε η διαφυγή της προηγούµενης εβδοµάδας και µε οικονοµία στις ενδοσυνεδριακές διορθώσεις έφεραν τον Γενικό ∆είκτη µια ανάσα από τα επίπεδα της αρχής του έτους. Το µεγάλο λευκό κερί της Πέµπτης ήταν καθοριστικό για την επαναφορά του MACD σε αγοραστική θέση φέρνοντας όλους πλέον τους βραχυπρόθεσµους τεχνικούς δείκτες σε ανοδική τάση.

Οι ταλαντωτές έχουν ακόµα περιθώρια µέχρι να εισέλθουν στην υπεραγορασµένη ζώνη η οποία ενδεχοµένως συµπίπτει µε τα επίπεδα των 620 – 625 µονάδων. Εκτός του ότι η συγκεκριµένη ζώνη τιµών αποτελεί το σηµείο αφετηρίας της χρονιάς αποτελεί ένα πολύ κοµβικό τεχνικό πεδίο αναφοράς αφού από εκεί διέρχεται ο κινητός µέσος των 200 ηµερών µε κατερχόµενη φορά.

Η περιοχή αυτή είναι η επόµενη αντίσταση τιµών στην οποία οι συναλλαγές θα ενταθούν και η διάσπαση ή η αστοχία διάσπασης είναι σηµείο κλειδί για την µεσοπρόθεσµη πορεία του Γενικού ∆είκτη. Αν και η Μεγάλη Εβδοµάδα δεν φηµίζεται για την ένταση των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά εκτιµούµε ότι λόγω των εξελίξεων που αφορούν την αξιολόγηση φέτος µπορεί να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα.

Θεωρητικά έκτακτο Eurogroup θα µπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγµή, οι υποψήφιες ηµεροµηνίες περιλαµβάνουν ακόµα και την Πρωτοµαγιά εποµένως η εγρήγορση κατά τις επόµενες ηµέρες θεωρείται επιβεβληµένη.

Οι εγχώριες προγραµµατισµένες ανακοινώσεις και τα οικονοµικά γεγονότα είναι παραδοσιακά λιγοστές καθώς οδεύουµε προς το ορθόδοξο Πάσχα. Την Μεγάλη ∆ευτέρα είναι προγραµµατισµένη η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ η οποία µεταξύ άλλων θα εγκρίνει την διανοµή του υπόλοιπου µικτού µερίσµατος χρήσης 2015 ύψους 0,23 ευρώ ανά µετοχή.

Η Viohalko δηµοσιεύει τα πλήρη στοιχεία του ετήσιου ισολογισµού της στις 28 Απριλίου αντί στις 29 Απριλίου που αρχικά είχε προγραµµατίσει. Στις τρεις εργάσιµες ηµέρες που θα είναι κλειστό το ελληνικό χρηµατιστήριο οι ξένες αγορές θα δουλέψουν κανονικά.

Την Μεγάλη Τετάρτη είναι προγραµµατισµένη η οµιλία της Yelen για την πολιτική της FED µε κύριο θέµα τα Αµερικανικά επιτόκια και όσο να ‘ναι οι Αγορές ανά τον κόσµο θα έχουν την προσοχή τους στραµµένη εκεί µε ότι αυτό συνεπάγεται για την µεταβλητότητα που ακολουθεί τέτοια γεγονότα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσµατα σταδιακά οι αγορές µπαίνουν στον πυρήνα των δηµοσιεύσεων αποτελεσµάτων πρώτου τριµήνου οι οποίες συνεχίζονται µε εντονότερο ρυθµό και έχουν και κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον. Οι κυριότερες ανακοινώσεις αφορούν τις εξής εταιρίες:

(25/4) Xerox (26/4) Apple, 3M, AT&T, BP, eBay, FiatChrysler, Procter & Gamble, (27/4) Banco Santander, Blackrock, Boeing, Facebook, Fidelity, Finansbank, GlaxoSmith, Iberdrola, Total (28/4) Airbus, Coca-Cola Enterprises, Fairfax Financial Holdings, FordMotor, Volkswagen (29/4) AstraZeneca, Audi, BASF, ExxonMobil.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Μανος Χατζηδάκης

Υπ. Τμήματος Ανάλυσης

Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

Λεωφ. Αλεξάνδρας 29

Τ.Κ. 114 73, Αθήνα

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017