ΧΑ:Αμεση μετωπική σύγκρουση με την στήριξη των 620 με 610 μονάδων | Mikrometoxos.gr

ΧΑ:Αμεση μετωπική σύγκρουση με την στήριξη των 620 με 610 μονάδων

11.06.2016 01:29

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος*

Η πλάγια κίνηση τόσων ημερών πέριξ των 650 μονάδων για τον ΓΔ φαίνεται διαγραμματικά να “σφυρίζει λήξη” διασπώντας καθοδικά τις 635 μονάδες και θέτοντάς τον σε άμεση μετωπική σύγκρουση με τη ζώνη στήριξης των 620 με 610 μονάδων.
Πτωτική κίνηση, που είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση, καθώς είχαμε τονίσει ότι “η συνεχόμενη αδυναμία αρπαγής με αξιώσεις των 650 μονάδων θα δημιουργούσε την πραγματοποίηση μιας ‘swing’ καθοδικής κίνησης διάσπασης του βραχυχρόνιου ανοδικού καναλιού του περασμένου Απριλίου βάζοντας ως αρχικό στόχο τις 620 μονάδες”.
Τώρα πιθανή καθοδική συνέχεια και την ερχόμενη εβδομάδα των “triple witching” με επιβεβαιωμένη ρήξη της στήριξης των 610 μονάδων, θα ενισχύσει το σενάριο προσέγγισης του επόμενου πολύ ισχυρού επιπέδου στήριξης των 590 με 580 μονάδων. Επίπεδο, όπου εάν όντως απειληθεί, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία του Γενικού Δείκτη.
“Άκρως αρνητική για τη βραχυχρόνια διαγραμματική εικόνα του Δείκτη θα μπορούσε να ήταν η απομάκρυνση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών από την περιοχή της πολυήμερης συσσώρευσης καθώς θα μπορούσε άνετα στη πορεία να χαρακτηριστεί ως η ‘σκεπή’ της παρούσας μεγάλης ανοδικής κίνησης από τις 420 μονάδες, προκαλώντας έτσι ‘ρίγη ανησυχίας’ σε όσους επενδυτές αποφάσισαν να ‘παίξουν’ το υπόλοιπο της ανοδικής κίνησης από τις 650 προς τις 720 μονάδες”

*-Υπεύθυνος Επενδυτικής Κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017