Χίος: 800 μετανάστες «δραπέτευσαν» από το hotspot - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χίος: 800 μετανάστες «δραπέτευσαν» από το hotspot

01.04.2016 19:58

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Κέντρο κράτησης της Χίου από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι Αρχές, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αδράνεια της Πολιτείας, παρακολουθούν το σκηνικό, αδυνατώντας να παρέμβουν.

Σύμφωνα με το politischios.gr, το παράδειγμα των 500 ατόμων που «δραπέτευσαν» νωρίς το μεσημέρι από το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός ακολούθησαν ακόμη 300 πρόσφυγες καιμετανάστες με κατεύθυνσή τους το λιμάνι.

Η πληροφορία ότι το πλοίο «TeraJet», που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, θα δέσει στη Χίο, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται (η άφιξή του αναμένεται στις 21:00), χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα θα επιβιβάσει, κάτω από ποιο καθεστώς, καθώς και ποιο θα είναι το τελικό λιμάνι προορισμού.

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις του Κέντρου, που επικαλείται το astraparis.gr, εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν βρει «καταφύγιο» εκεί.

Κατά πληροφορίες, ωστόσο, οι Αρχές θα επιδιώξουν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες, που άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο, στον καταυλισμό της Σούδας, στη βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017