Χίος: Ανήλικος Σύρος και ομοεθνείς του έκαψαν χώρο αλληλέγγυων για τους πρόσφυγες | Mikrometoxos.gr

Χίος: Ανήλικος Σύρος και ομοεθνείς του έκαψαν χώρο αλληλέγγυων για τους πρόσφυγες

03.05.2016 19:16

Ένας ανήλικος Σύρος, μόλις 16 ετών, είναι τελικά ο υπαίτιος για την πυρκαγιά στο «Soli Cafe» στις 23/4, από την οποία ο μέχρι πρότινος αλληλέγγυος χώρος για τους πρόσφυγες και μετανάστες της Χίου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 16χρονου λίγες μόνο ημέρες μετά τη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή λειτουργίας του «Soli Cafe».

Για άγνωστο λόγο ο ανήλικος που διέμενε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ έβαλε φωτιά και στη συνέχεια διέφυγε, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του.

Όμως λίγες ημέρες αργότερα και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 16χρονο, τον οποίο παρέδωσαν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ανήλικος ομολόγησε την πράξη του παρουσία του κηδεμόνα του, ενώ υπέδειξε ακόμη τρεις ομοεθνείς του ως συνεργούς, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται στις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο 16χρονος δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ προβληματισμό προκαλεί το κίνητρο της πράξης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», ο 16χρονος φαίνεται ότι αποτελεί εντολοδόχο ομοεθνών του, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν για να κάψουν το κτήριο. Μάλιστα, δύο από τους καταζητούμενους έχουν απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τις Αρχές για μικροκλοπές από περίπτερα.

Από την Πυροσβεστική πάντως επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σημαντικά και οδηγούν στην ύπαρξη και δραστηριοποίηση «ομάδων» προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017