Χίλαρι Κλίντον: «Αλίμονο αν δώσουμε τα κλειδιά των πυρηνικών στον Τράμπ».

Ιδιαίτερα επιθετική ήταν η Χίλαρι Κλίντον για τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Αλίμονο αν δώσουμε τα κλειδιά των πυρηνικών στον Τράμπ».

Σε ομιλία της στο Σαν Ντιέγκο αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και τις θέσεις που εκφράσει ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος και σημείωσε ότι  «το να κάνουμε τον Ντόναλντ Τραμπ αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ένα ιστορικό σφάλμα», κατακεραυνώνοντας τον αντίπαλο της με τη φράση ότι  «δεν κατανοεί ούτε την Αμερική ούτε τον κόσμο», και ότι έχει  «ασυνάρτητες θέσεις».

«Δεν είναι κατάλληλος να αναλάβει μια θέση που απαιτεί γνώσεις, υπομονή και μια τεράστια αίσθηση ευθύνης…Δεν είναι κάποιος που θα έπρεπε να κατέχει τους κώδικες για τα πυρηνικά όπλα. Ακόμα κι αν δεν ήμουν υποψήφια, θα έκανα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα εκλεγεί ποτέ πρόεδρος καθώς είμαι πεπεισμένη ότι θα οδηγήσει την χώρα μας σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι» σημείωσε η Χίλαρι Κλίντον.

«Θα αφήσω τους ψυχιάτρους να εξηγήσουν τα συναισθήματα στοργής του προς τους τυράννους» είπε επίσης σε επιθετικό τόνο.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων ώστε να είναι η υποψήφια του Δημοκρατικούς Κόμματος, καθώς ο εσωκομματικός αντίπαλός της Μπέρνι Σάντερς φαίνεται να αντέχει στην κούρσα για το χρίσμα.