Χάσμα στα κόκκινα δάνεια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χάσμα στα κόκκινα δάνεια

10.04.2016 08:30

“H απόσταση είναι μεγάλη” στα κόκκινα δάνεια, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα κόκκινα δάνεια, που κράτησε τέσσερις ώρες.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατατέθηκε από την ελληνική πλευρά συμβιβαστική πρόταση μικρότερης χρονικά μεταβατικής περιόδου. Αλλά φαίνεται να εκφράζουν επιφυλάξεις οι θεσμοί.

Η ελληνική πλευρά πρότεινε επίσης να δημιουργηθούν ειρηνοδικεία σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά ειδικά για κόκκινα δάνεια. Στο πρότυπο δηλαδή των ειρηνοδικείων που ήδη υπάρχουν για τον νόμο Κατσέλη και με στόχο ταχύτερες δίκες.

Στο πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης ήταν παρών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Επί τάπητος τέθηκε πέρα από το θέμα των κόκκινων δανείων και ζητήματα διοίκησης των ελληνικών τραπεζών.
Αρμόδια διαπραγματευτικά στελέχη ανέφεραν ότι έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση επί του κειμένου του μνημονίου.

Τα πακέτα σε funds
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και της κυβέρνησης κατέβηκαν με κοινή θέση τη σημερινή διαπραγμάτευση για το θέμα των κόκκινων δανείων.
Η ελληνική πρόταση για τριετή μεταβατική περίοδο απελευθέρωσης της πώλησης των κόκκινων δανείων σε ξένα funds φέρεται να συνάντησε την άρνηση των θεσμών, οι οποίοι συνεχίζουν να επιθυμούν άμεσο πωλητήριο με την συμμετοχή και ενήμερων δανείων στα πακέτα.
Έτσι στο τραπέζι φέρεται να υπάρχει και σχέδιο που αφορά σε μεταβατική περίοδο μικρότερης χρονικής διάρκειας. Πηγές θεωρούν εφικτό να υπάρξει μία παράταση ενός έτους με παράλληλη όμως προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών για δάνεια πρώτης κατοικίας στο πρότυπο του Νόμου Κατσέλη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017