Φόρος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Φόρος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

05.11.2015 00:58
ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Φόρος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την επιβολή φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, σε ποσοστό που θα προσεγγίζει το 5%, εξετάζει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμο» προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή του ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Την σχετική πληροφορία μετέδωσε το Mega στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων την Τετάρτη.

Με την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου εκτιμάται ότι μπορεί να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία περίπου 500 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» από την μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές θέλουν την ελληνική πλευρά να επανέρχεται με νέα πρόταση, όσον αφορά το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό, όταν ο ιδιοκτήτης της είναι δανειολήπτης που έχει σταματήσει να εξυπηρετεί το δάνειό του.

Η πρόταση αυτή, που αναμένεται να κατατεθεί στους θεσμούς μέσω τηλεδιάσκεψης ακόμη και σήμερα το βράδυ (ειναι προγραμματισμένη για τις 22.00) ή το αργότερο ως το μεσημέρι της Πέμπτης, έρχεται αμέσως μετά τις επαφές του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η νέα ελληνική πρόταση εκτιμάται ότι θα προστατεύει αποτελεσματικά το 70% των κατοικιών που απειλούνται, όταν η προηγούμενη έφτανε το 72%.

Πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο δηλώνουν αισιόδοξες ότι θα βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή» με τους θεσμούς μέχρι την Δευτέρα το αργότερο, ενώ ακόμη και σε αντίθετη περίπτωση, την λύση θα δώσει τελικά το Eurogroup.

Και τροπολογία στη Βουλή για παράταση
Σε συνέχεια των παραπάνω, το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την τρίτη διαδοχική παράταση για την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η παράταση δίνεται υπό την μορφή προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων μετάταξης από επιχειρήσεις του κλάδου ως τις 16 Νοεμβρίου και όχι την ίδια την επιβολή του φόρου.

Ακυρώνονται επίσης πρόστιμα που πιθανώς επιβλήθηκαν για μη δήλωση μετάταξης από τις κατά τόπους εφορίες.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ως τις 23 Νοεμβρίου για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017