Φωτογραφία με τους… επενδυτές; (προσοχή ο διάλογος Σκουρλέτη με Μανιάτη είναι αυθεντικός, υπήρχε αυτήκοος μάρτυρας):

  • Ο ΒΗΜΑτοδότης

 

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας (ή, αν προτιμάτε, των δεύτερων προαπαιτουμένων) και έλαβε χώρα σε αίθουσα όπου ακόμη και ο… βασιλιάς πάει μόνος του (που λέει ο λόγος). Αποδεικνύει ότι αφενός υπάρχουν… επενδυτές και αφετέρου ότι τους αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση. Εκεί, λοιπόν, συναντήθηκαν τυχαίως ο υπουργός Π. Σκουρλέτης (αρμόδιος για θέματα Ενέργειας) και ο πρώην υπουργός, επίσης για θέματα Ενέργειας (του ΠαΣοΚ) Ι. Μανιάτης και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος (προσοχή ο διάλογος είναι αυθεντικός, υπήρχε αυτήκοος μάρτυρας):

Μανιάτης
: «Πάνο, τους είδες;».

Σκουρλέτης:
«Ποιους;».

Μανιάτης:
«Τους επενδυτές;».

Σκουρλέτης:
«Να τους είδα; Ηταν κάτι επενδυτές της ενέργειας, απ’ αυτούς που συνήθως έρχονται στη Βουλή. Μου ζήτησαν μάλιστα να βγάλουμε και φωτογραφία μαζί».

Μανιάτης:
«Εβγαλες φωτογραφία μαζί τους;».

Σκουρλέτης:
«Οχι, βεβαίως».

Μανιάτης:
«Ηρθαν και σε μένα αλλά δεν κάθησα να τους ακούσω. Σιγά που θα έβγαζα και φωτογραφία». Η συζήτηση τελείωσε όταν εις εκ των συνομιλητών αντελήφθη τον αυτήκοο μάρτυρα, που σας έλεγα.
Ακολούθησαν στιγμές αμηχανίας και μετά απεγνωσμένες παρακλήσεις ώστε να μην βγει τίποτε προς τα έξω, καθ’ ότι, όπως έλεγε, ήταν μια ιδιωτική συζήτηση (αλλά σε δημόσιο χώρο). Υπάρχουν άραγε ιδιωτικές συζητήσεις στη Βουλή; Και μάλιστα ανάμεσα σε στελέχη δύο διαφορετικών κομμάτων για θέματα επενδύσεων;