Φωτίου***: Εξαιρετικά αλληλέγγυα στους πρόσφυγες η ελληνική κοινωνία | Mikrometoxos.gr

Φωτίου***: Εξαιρετικά αλληλέγγυα στους πρόσφυγες η ελληνική κοινωνία

25.03.2016 14:25

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Φωτίου***: Εξαιρετικά αλληλέγγυα στους πρόσφυγες η ελληνική κοινωνία

«Η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά αλληλέγγυα απέναντι στους πρόσφυγες», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 13:47,

 

 
Φωτίου: Εξαιρετικά αλληλέγγυα στους πρόσφυγες η ελληνική κοινωνία

 

Όπως πρόσθεσε η κ. Φωτίου, «αν και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες και αυτό είναι ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία στην Αθήνα που οργανώνει ο δήμος Πατρέων, με σκοπό τη διεκδίκηση μέτρων κατά της ανεργίας, η Θεανώ Φωτίου είπε ότι «καλά κάνει ο δήμαρχος και ελπίζω την πορεία να την ετοιμάζει ο λαός της Πάτρας».

Επίσης ανέφερε ότι «η ανεργία είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» και τόνισε: «Πρέπει να τελειώνει η εμπλοκή μας και ο εγκλωβισμός μας στα μνημόνια, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με όρους συνολικότερης ανάπτυξης και δημοκρατίας τη μάστιγα της ανεργίας, που μας έφεραν οι πολιτικές λιτότητας μέχρι σήμερα».

Σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου, η Θεανώ Φωτίου είπε ότι η ελληνική επανάσταση είναι γνήσιο τέκνο του διαφωτισμού που δημιούργησε μεγάλες επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα κινήματα, όπως και το δικό μας, έγιναν γιατί οι λαοί διεκδίκησαν την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία. Αυτά είναι ακόμα και σήμερα επίδικα και πρέπει ο λαός με την ίδια ένταση, ενθυμούμενος το παρελθόν του, να τα κάνει καθημερινά πράξη. Είναι διακυβεύματα που ποτέ δεν έχουν τελειώσει και πάντα είναι επίδικα για να τα παλεύουμε και να τα ισχυροποιούμε».

***Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και απέκτησε DEA στην Αστική Γεωγραφία στο Παρίσι. Διορίστηκε βοηθός στο ΕΜΠ (1972). Έχει διδάξει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και σε διάφορα πανεπιστήμια ανά την Ευρώπη. Είναι συνιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Τρίτη Ηλικία. Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ. Εξελέγη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και βουλευτής Β’ Αθηνών του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017