Φυγή 20.000 μαθητών και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εάν επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση | Mikrometoxos.gr

Φυγή 20.000 μαθητών και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εάν επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

01.10.2015 16:33
«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά»
Για κύμα φυγής περίπου 20.000 μαθητών και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας προειδοποίησε η Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, στο ενδεχόμενο επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
«Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ, τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση», τόνισαν οι εκπρόσωποι των γονέων μαθητών ιδιωτικών σχολείων, ενώ εκτίμησαν ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
fpa
Στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπογράμμισαν, απασχολούνται 30.000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 10.000 είναι εκπαιδευτικοί.
«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά», δήλωσε ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 146 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απ’ όλη τη χώρα.
Τονίστηκε ακόμη ότι μερικά ακριβά ιδιωτικά σχολεία δεν εκπροσωπούν το μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας.
fpa-proionta-708_1
Γονείς των μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία δήλωσαν ότι δεν δέχονται ούτε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% αλλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του μέτρου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ισχύσει τελικά ο ΦΠΑ.
«ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει επιβληθεί μόνο στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές, αλλά ακόμη κι εκεί είναι 7% και όχι 23%», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα προσφύγουμε κι εμείς στην δικαιοσύνη, αλλά δεν θα δούμε το τρένο να έρχεται επάνω μας», δήλωσε από τον πλευρά του ο κ. Καλιβρούσης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017