Φρίκη – σκότωσε τα 6 παιδιά και την έγκυο γυναίκα του – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

Σοκάρουν τη Ρωσία οι φρικτές λεπτομέρειες της δολοφονίας έξι παιδιών από τον ίδιο τους τον πατέρα, μέσα στο σπίτι τους, αφού προηγουμένως είχε σφάξει μπροστά τους την έγκυο  μητέρα τους. 

Ο 51χρονος Όλεγκ Μπελόφ εκνευρίστηκε όταν γύρισε στο σπίτι και βρήκε τον εξάχρονο γιο του, κουρεμένο με το «κούρεμα του παπαγάλου», με τα μαλλιά σαν λοφείο δηλαδή. Αμέσως ξέσπασε καυγάς με την 32χρονη σύζυγό του, Γιούλια, την οποία κατηγόρησε πως το έκανε επίτηδες γιατί ήθελε να του πάρει τα παιδιά και να φύγει. Την χτύπησε με γροθιές κι όταν εκείνη έτρεξε στη γειτόνισσα για να σωθεί, την άρπαξε και την έσυρε πίσω στο διαμέρισμα. «Πήρα το μαχαίρι μου, την πλησίασα κρυφά από πίσω και την μαχαίρωσα», ομολόγησε ο ίδιος.
Η περιγραφή των εγκλημάτων από τον Εισαγγελέα είναι ανατριχιαστική:
«Στο σπίτι την ώρα εκείνη βρίσκονταν όλα τα παιδιά του ζευγαριού. Η μεγαλύτερη κόρη, η επτάχρονη Αλίνα, έτρεξε προς τη μαμά της και ήταν η πρώτη που μαχαίρωσε ο Μπελόφ, αρπάζοντάς την από τα μαλλιά και καταφέροντάς της τουλάχιστον επτά χτυπήματα. Μετά σκότωσε την δεύτερη κόρη του, την πεντάχρονη Σόνια, μετά τον γιο του, τον τριών χρονών Νικιφόρ και μετά την δύο χρονών Ίλια. Στην συνέχεια, πήρε την μικρότερη κόρη του Ντάρια, την έβαλε σε ένα κρεβάτι και τη μαχαίρωσε. Αφού σκότωσε όλα τα παιδιά στο δωμάτιο, πήγε στο μπάνιο, όπου κρυβόταν ο Φίοντορ, έξι χρονών, και τον μαχαίρωσε και αυτόντουλάχιστον τέσσερις φορές».

Ο μακελάρης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε στο σπίτι της 73χρονης μητέρας του, της είπε πόσο λυπάται και την σκότωσε κι αυτή. Στη συνέχεια πήρε το τσεκούρι της, επέστρεψε στο σπίτι του και ταμάχισε τα θύματά του για να τα εξαφανίσει.

«Η Βίβλος λέει ότι τα παιδιά θα αναστηθούν και τα σκότωσα για να ζήσουμε μετά μαζί» είπε ο δολοφόνος στο δικαστήριο. 

Καθάρισε το σπίτι όσο μπορούσε και ψέκασε με κολόνιες και αρώματα για να μην προδοθεί. Τα εγκλήματα συνέβησαν στις 26 Ιουλίου και ο ίδιος συνελήφθη μια βδομάδα αργότερα, μετά από καταγγελία της πεθεράς του, που αναζητούσε την κόρη και τα εγγόνια της… 

Οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον δράστη του απεχθούς εγκλήματος απεφάνθησαν πως δεν πάσχει από καμίας μορφής ψυχική ασθένεια. Ο ίδιος λέει πως σκότωσε τα παιδιά για να μην του τα πάρουν: «Η Βίβλος λέει πως τα παιδιά θα αναστηθούν. Ετσι αποφάσισα πως θα αναστηθούν τα παιδιά μου και θα ζήσουμε ξανά μαζί. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Κανένας δεν έχασε πιο πολλά από ‘μένα από αυτό που έκανα».