Φοιτητικές εκλογές 2016: Πρωτιά της ΔΑΠ, παρά τη διάσπαση – Δεύτερη η Πανσπουδαστική | Mikrometoxos.gr

Φοιτητικές εκλογές 2016: Πρωτιά της ΔΑΠ, παρά τη διάσπαση – Δεύτερη η Πανσπουδαστική

19.05.2016 08:30

Παρά τη διάσπαση της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ (ΔΑΠ ΝΔΦΚ η “νόμιμη” και ΟΝΝΕΔ η “παράνομη”), η παράταξη ΔΑΠ ΝΔΦΚ κέρδισε με διαφορά και τις φετεινές φοιτητικές εκλογές. Φοιτητές από 77 Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ (σε πανελλαδική κλίμακα) συμμετείχαν στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης μετά το συνέδριό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΔΑΠ,  ίδια παίρνει 45,83%, την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ)  20,62%, τα ΕΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικές αριστερές ομάδες)  14,57%,  ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ)  7,05%,  «Αριστερή Ενότητα»  1,33% και λοιποί  7,7%.
Από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των ανταρτών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,26% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 31,12%, τα ΕΑΑΚ 12,23%, η ΠΑΣΠ 8,55%, οι «αντάρτες» της ΝΔ 5,98%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 3,38% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 14,75%.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις αίθουσες, όπου γίνονταν οι εκλογές, έσπασαν τραπεζάκια και έκλεψαν κάλπες και σφραγίδες, με αποτέλεσμα οι εκλογές να κηρυχθούν άκυρες και να σταματήσει η διαδικασία.

Επεισόδια έγιναν και στα κτήρια της Νομικής και του Χημείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και στο ΑΠΘ, όπου όμως η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς εναντίον φοιτητών της ΔΑΠ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017