Φλερτάρει με έκπληξη η Attica Bank: Υπερκαλύπτεται το βασικό σενάριο, παίζει με άσσο για το δυσμενές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Φλερτάρει με έκπληξη η Attica Bank: Υπερκαλύπτεται το βασικό σενάριο, παίζει με άσσο για το δυσμενές

16.12.2015 19:11
Δυναμική αναπτύσσει τις τελευταίες ώρες η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησαν τα νέα δεδομένα, μετά την απαγόρευση συμμετοχής του ΤΧΣ/ESM στην κάλυψη ακόμα και του δυσμενούς σεναρίου.
Σύμφωνα με κύκλους της Τράπεζας της Ελλάδας οι ενδείξεις από τις υπηρεσίες θεματοφυλακής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την υπερκάλυψη του βασικού σεναρίου, με το ποσό σε μετρητά να αναμένεται να ξεπεράσει αύριο τα 620 εκατ, ενώ άλλες πληροφορίες δεν αποκλείουν και εκπλήξεις εντός του επόμενου 24ώρου.
Σε αυτή τη φάση η Attica Bank έχει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα από το βασικό σενάριο 584 εκατ., έχοντας όμως ήδη ανακοινώσει ότι διαθέτει 597 εκατ. σε ρευστό και δεσμευτικές επιστολές.
Οι συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου δεν αποκλείεται όμως να οδηγήσουν σε αλλαγή του μείγματος της μετοχικής βάσης της τράπεζας, σε σχέση με αυτή που είχε καταγραφεί την προηγούμενη Παρασκευή, όταν τυπικά έληγε η προθεσμία για την αύξηση κεφαλαίου.
Όπως είχε αποκαλύψει το sofokleousin.gr ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Attica Bank έχουν εκφράσει ξένα funds, όπου καταγράφεται διαφορά θέσεων με τη διοίκηση και το βασικό μέτοχο της τράπεζας. Παράλληλα όμως επαφές της διοίκησης με επιχειρηματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς.
Με τη δυναμική των τελευταίες ωρών και τις πληροφορίες για τα αποτελέσματα των επαφών παράγοντες που έχουν γνώση της κατάστασης ανέφεραν ότι ίσως η Attica Bank να μην χρειαστεί να κάνει χρήση της προθεσμίας ενός μήνα που θα δώσει την Παρασκευή σε όλες τις μη συστημικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος.
  • http://www.sofokleousin.gr/archives/272718.html

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017