Φιλόδοξη δήλωση Cosco: «Σκοπός μας, να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο της Ευρώπης» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Φιλόδοξη δήλωση Cosco: «Σκοπός μας, να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο της Ευρώπης»

09.04.2016 18:39

«Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κομβικό λιμάνι της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Cosco Shipping Corporation Limited, Hu Lirong, σε σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συμπλήρωσε δε μεταξύ άλλων:«Πιστεύω ότι θα προωθήσουμε όχι μόνο το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, ταυτόχρονα μέσω της Ελλάδας θα προωθήσουμε το εμπόριο της Κίνας μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή αυτή».

Ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στη διακίνηση κοντέινερ στο ΣΕΠ, «η θέση του ΣΕΠ στον κλάδο αυτό έχει ανέβει θεαματικά και μετά την επέκταση του προβλήτα τρία που τώρα είναι υόο κατασκευή -πιστεύουμε ότι θα το τελειώσουμε το έργο αυτό εντός του 2016-, η διακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο».

Είπε, επίσης, ότι η China Cosco Shipping, μετά την ανασυγκρότηση, έχει γίνει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία σε όλο τον κόσμο, και μόλις μπουν σε εφαρμογή οι συμφωνίες, «εμείς θα ξεκινήσουμε τις επενδύσεις μας για την αναβάθμιση υποδομών του λιμανιού του Πειραιά». Αναβάθμιση, που -όπως είπε- αφορά όχι μόνο την προβλήτα των κοντέινερ, αλλά και τα κρουαζιερόπλοια και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Κίνα, το 2008 έκανε δύο σημαντικές επιλογές για την Ελλάδα, πρώτον διάλεξε την Ελλάδα ως πύλη εισόδου της στην Ευρώπη, «και η δεύτερη και συνακόλουθη επιλογή, είναι ότι διάλεξε τον Πειραιά ως το πρώτο σημείο διέλευσης προς την Ευρώπη ύστερα από την διώρυγα του Σουέζ».

«Εύχομαι και ελπίζω αυτή να είναι η αφετηρία και άλλων πολλών επενδύσεων στην Ελλάδα, δοθέντος ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, τέτοιου είδους συνεργασίες βοηθούν τις χώρες να υπερβούν τις μεγάλες δυσχέρειες που δημιουργεί η κρίση η οποία έχει ενσκήψει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος προσέθεσε ότι «Ελλάδα και μέσα από τις οικονομικές σχέσεις που έχουμε, είναι υπέρ της μεγαλύτερης προσέγγισης της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνοντας ότι «ήδη οι σχέσεις σας, η σχέση της Κίνας είναι καλές με πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατεξοχήν με την Γερμανία», και κατέληξε.

«Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει τα μέγιστα προκειμένου αυτές οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνουν ακόμη πιο στενές έτσι ώστε και η Κίνα να ωφεληθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει τα ανάλογα οφέλη. Πολλώ μάλλον όταν υπάρχουν, πέρα από τις οικονομικές σχέσεις, κοινοί δεσμοί που αφορούν γενικότερα τις κοσμοθεωρίες τις οποίες έχουμε για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό. Καλώς ορίσατε και καλή επιτυχία».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017