Φήμες ότι παντρεύεται η πρώην κυρία Πούτιν πυροδοτούν σενάρια για τη διάδοχό της

Λιουντμίλα και Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις έχουν καταφτάσει στο αεροδρόμιο του Ροστόκ (Rostock-Laage), στις 6 Ιουνίου 2007. O Ρώσος πρόεδρος θα παρακολουθούσε τις εργασίες της συνόδου των G8, για τις επόμενες δύο ημέρες στην πόλη Heiligendamm.
Η Ρωσία ήταν ακόμα μέλος της λέσχης των ισχυρών, αλλά τα σύννεφα στον γάμο της με τη Δύση είχαν μόλις είχαν αρχίσει να βγαίνουν. Στις 4 Ιουνίου και σε συνέντευξη Τύπου για το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία, ο Πούτιν ήταν σαφής: «Δεν επιθυμούμε αντιπαράθεση, θέλουμε διάλογο. Αλλά, θέλουμε διάλογο, όπου θα αναγνωρίζεται η ισότητα ανάμεσα στα συμφέροντα και των δύο» – Πηγή: Alexander Hassenstein/Getty Images

Τις φήμες περί γάμου της πρώην συζύγου του Βλαντίμιρ Πούτιν (Vladimir Putin)αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα (26/1) το Κρεμλίνο. Οι φήμες πυροδότησαν σενάρια και εικασίες για το αν ο ίδιος ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σκοπεύει ενδεχομένως να παντρευτεί και πάλι.

«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) και η Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα έχουν πάρει διαζύγιο και για αυτό το λόγο δεν είμαι σε θέση να πω οτιδήποτε σχετικά με την Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα ή την προσωπική της ζωή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Sobesednik έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι η πρώην σύζυγος του Πούτιν, Λιουντμίλα, 58 ετών, παντρεύτηκε και πάλι, αυτήν την φορά με έναν επιχειρηματία, τον Αρτούρ Οτσερέτνιγι, 37 ετών.

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή, οι χρήστες του διαδικτύου στη Ρωσία άρχισαν να υπονοούν ότι πρέπει ενδεχομένως να αναμένουμε νέα σχετικά (και) με τον γάμο του Πούτιν», σχολίασε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Απρίλιο του 2013, ο Βλαντίμιρ Πούτιν -πατέρας δύο κοριτσιών, που είναι γενικά πολύ διακριτικός σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή- είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι χωρίζει από την σύζυγό του Λιουντμίλα, έπειτα από τριάντα χρόνια γάμου.

Έκτοτε οι Ρώσοι αναρωτιούνταν εάν ο πρόεδρος ερωτεύτηκε και πάλι. Ο ίδιος από την άλλη είχε δημοσίως διαψεύσει κατά το παρελθόν τον δεσμό του με την πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής, Αλίνα Καμπάεβα, που του χρέωσε μια ρωσική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου το 2014, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εντούτοις υποσχεθεί ότι θα ξαναπαντρευτεί υπό έναν όρο.

«Πρέπει καταρχάς να παντρέψω την πρώην μου σύζυγο Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα και κατόπιν θα μπορώ να σκεφτώ και τον εαυτό μου», είχε σχολιάσει αστειευόμενος.

Τώρα όλοι αναρωτιούνται, μήπως δεν αστειευόταν και τόσο.