Φέρτε μας αντίπαλο... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Φέρτε μας αντίπαλο…

08.02.2016 13:58

Ο Έλληνας Επαγγελματίας της Αγοράς και ο Έλληνας Επενδυτής είναι δύο μοναδικά είδη επενδυτικής πανίδας που αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση μελέτης στην ιστορία των Αγορών.

Πρόκειται για δύο σπανιότατες περιπτώσεις βιολογικής αντοχής που μπορούν να συγκριθούν με τα πιο ανθεκτικά όντα του πλανήτη που ζουν σε ακραίες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας όπως ας πούμε στην Άβυσσο των Μάριανων, στην Σαχάρα ή στο Βόρειο Πόλο.

Αν υπάρχει πεδίο βολής για κομμάντο επενδυτές αυτό είναι η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά. Ξεχάστε ότι γνωρίζατε για κραχ, κρίση, μαύρους κύκνους και κατανομές ακραίων ενδεχομένων.

Ο επενδυτής του μέλλοντος, ο Ράμπο των αγορών, ο αφανής ήρωας των κεφαλαιαγορών έχει ελληνικό ΣΑΤ.

μανος χατζ.

Από το 2007 και μετά ο Έλλην επενδυτής στην πλάτη του μια παγκόσμια κρίση, μια εθνική χρεοκοπία, 6 εκλογικές αναμετρήσεις, 1 δημοψήφισμα, 2 ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών από το μηδέν –ή σχεδόν μηδέν- περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και 7 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.

Φέρτε μας αντίπαλο. Όχι. Δεν μας φοβίζουν ούτε οι αναδυόμενες, ούτε οι αναπτυσσόμενες, ούτε οι ειδικών συνθηκών αγορές. Είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας.

Είμαστε ο λόγος που τα διαγράμματα των άλλων Αγορών δεν πρόκειται ποτέ να ξεχειλώσουν τόσο πολύ. Ας υποβαθμιστούμε λοιπόν και ας καταταγούμε κατά τον FTSE το Μάρτιο σε όποια κατηγορία θέλουν.

Παίζουμε μπάλα και στο χορτάρι και στο χώμα και στο γαρμπίλι.

Του Μάνου Χατζηδάκη

Από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ τιου Σαββάτου 6/2/2016

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017