Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών ολόκληρη η επαρχία Χομς στη Συρία | Mikrometoxos.gr

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών ολόκληρη η επαρχία Χομς στη Συρία

01.11.2015 13:36
ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών ολόκληρη η επαρχία Χομς στη Συρία

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μαχίν, στην επαρχία Χομς, της νοτιοδυτικής Συρίας, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι ίδιοι οι τζιχαντιστές.

Οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης αυτής στην πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων ανέρχονται σε τουλάχιστον 50, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από τον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με την Χομς και πόλεις που βρίσκονται βορειότερα.

Συγκρούσεις μαίνονται εξάλλου, σύμφωνα και πάλι με το Παρατηρητήριο, στα περίχωρα της Σαντάντ, μιας κοντινής πόλης που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς, όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πολεμούν για να προελάσουν.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν χθες από αεροπορικές επιδρομές τουρκικών και αμερικανικών αεροσκαφών στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο τουρκικές πηγές της ασφάλειας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017