Υπογραφές για το Ελληνικό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Υπογραφές για το Ελληνικό

07.06.2016 18:00

Υπέγραφη πριν από λίγο το μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στους επενδυτές που έχουν επιλεγεί για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού

Όπως σημείωσε η κυβερνητικής εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για βελτίωση των όρων της συμφωνίας προς όφελος του Δημοσίου θα συνεχιστούν.

Σε ό,τι αφορά στην εκκρεμότητα για τη μεταβίβαση ποσοστού 5% του ΟΤΕ μετατέθηκε για λίγο αργότερα. Θα έχει έχει πάντως λυθεί έως την εκταμίευση, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η επίσπευση της συμφωνίας για το Ελληνικό και για τη μεταβίβαση του ποσοστού του ΟΤΕ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της υποδόσης των δανείων ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τους δανειστές της χώρας, η οποία αναμένεται αργότερα τον Ιούνιο.

Η συμφωνία για τη διαχείριση του ακινήτου στο Ελληνικό ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και consortium επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development υπογράφηκε στα τέλη του 2014. Ωστόσο, οι διαφωνίες με τις τοπικές κοινωνίες για διάφορα ζητήματα, η επιδίωξη της κυβέρνησης να αλλάξουν κάποιοι όροι προς όφελος του Δημοσίου και το μεταναστευτικό καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σημειώνει το Reuters.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017