Υεμένη: 131 νεκροί σε γάμο μετά από αεροπορική επιδρομή

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΧΟΥΤΙ

Στους 131 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, από πλήγμα σε γαμήλια δεξίωση στην Υεμένη τη Δευτέρα, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο να πλήξουν τους αντάρτες Χούτι.

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που συνεχίζει τις επιδρομές με στόχο τους αντάρτες Χούτι αρνείται κατηγορηματικά την ευθύνη για το περιστατικό. Εκπρόσωπος του συνασπισμού άφησε να εννοηθεί, όπως μεταδίδει το Reuters, πως υπεύθυνες ήταν τοπικές ένοπλες ομάδες.

Σύμφωνα με αναφορές των περίοικων, δύο πύραυλοι χτύπησαν το χώρο γαμήλιας δεξίωσης στο χωριό Ουαχίτζα, κοντά στο λιμάνι Αλ Μόχα της Ερυθράς Θάλασσας. Ο γαμπρός είχε σχέσεις με τους αντάρτες Χούτι.

Αρχικά οι αναφορές μιλούσαν για 27 νεκρούς, όμως ιατρικές πηγές που επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο ανέφεραν την Τρίτη πως ο απολογισμός βρίσκεται στους 131.

Συμπτωματικά, την Τρίτη η Υπηρεσία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη ανακοίνωσε πως από την έναρξη της σύρραξης πριν από έξι μήνες, έχουν σκοτωθεί στη χώρα 2.355 άμαχοι. Μαζί με τους ενόπλους, ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται σε περίπου 4.500.