Τσακαλώτος: Nα τελειώσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση – Σύνθετη η ανακεφαλαιοποίηση, να στηριχθούν οι μέτοχοι | Mikrometoxos.gr

Τσακαλώτος: Nα τελειώσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση – Σύνθετη η ανακεφαλαιοποίηση, να στηριχθούν οι μέτοχοι

06.10.2015 22:11
Την ανάγκη η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθεί και γρήγορα αλλά και επιτυχώς εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος “Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση, να γίνει η συζήτηση για το χρέος και μετά οι μεταρρυθμίσεις”, ενώ παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση μετά τις οργανωτικές αλλαγές ενόψει της αξιολόγησης.
Έχουμε σημαντικές μάχες να δώσουμε, συνέχισε ο υπουργός, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις. Χρειάζεται πολιτική καμπάνια, τόνισε, για να επισημάνει πως “πάρα πολλοί Ευρωπαίοι και συνδικάτα ακούν τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ”.
Υπάρχει πρόβλημα και με τον ΦΠΑ στα νησιά και με τη φορολογία των αγροτών, παραδέχθηκε. Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος διεμήνυσε πως συνιστά ένα σύνθετο πρόβλημα, αλλά πως πρέπει να τελειώσει γρήγορα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθούν οι μέτοχοι, είτε είναι του δημοσίου, είτε ιδιώτες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017