Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος οδηγεί στην ανάπτυξη - Τα μέτρα θα αλλάξουν τις συνθήκες της οικονομίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος οδηγεί στην ανάπτυξη – Τα μέτρα θα αλλάξουν τις συνθήκες της οικονομίας

29.05.2016 09:30

Σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Ευ. Τσακαλώτος υποστηρίζει πως η συμφωνία στο Eurogroup από μόνη της δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στο ζήτημα του χρέους ούτε είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε αν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί ήταν διαφορετικοί.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών η λύση που επιτεύχθηκε δεν θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα του ελληνικού πληθυσμού καθώς οι αλλαγές δεν είναι εύκολα ορατές.

Ωστόσο σε βάθος χρόνου οφείλουμε και μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα.

Εχουμε μια σαφέστατη δέσμευση για μέτρα απομείωσης του χρέους αυτήν τη στιγμή των οποίων η ένταση θα εξαρτηθεί από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας Και τα οποία θα αλλάξουν τις συνθήκες στην πραγματική οικονομία.

Δημιουργείται λοιπόν τώρα ο καθαρός διάδρομος τον οποίο επιδιώξαμε και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε με ένα οδικό χάρτη που μας βγάζει από την κρίση και μας μεταφέρει από έναν φαύλο κύκλο σε έναν ενάρετο, υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Έναν κύκλο που θα αλλάζει την καθημερινότητας των πολιτών, καθώς η ανάπτυξη την οποία η αριστερά επιδιώκει δεν είναι η ανάπτυξη με κάθε τρόπο αλλά η ανάπτυξη τα οφέλη της οποίας θα διανέμονται με δίκαιο τρόπο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017