Τσακαλώτος: Ελπίζουμε σε ένα κείμενο απόφασης έως την Κυριακή - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τσακαλώτος: Ελπίζουμε σε ένα κείμενο απόφασης έως την Κυριακή

07.04.2016 00:41
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Τσακαλώτος: Ελπίζουμε σε ένα κείμενο απόφασης έως την Κυριακή

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, και του αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

  • ΕΘΝΟΣ On Line

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το σαββατοκύριακο οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να συντάξουν σχέδιο συμφωνίας για τα νομοθετήματα που απαιτούνται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι αυτή η διαδικασία δεν σημαίνει εκταμίευση της δόσης καθώς το εν λόγω κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί χωριστά και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (το δάνειο στη χώρα έχει δοθεί από τον ESM) και από το ΔΝΤ(σημειώνεται ότι δε συμμετέχει προς το παρόν στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος).

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ η οποία θα διεξαχθεί από τις 15-17 Απριλίου στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τσακαλώτος: Ελπίζουμε σε ένα κείμενο απόφασης έως την Κυριακή

«Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης , ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους 3 ευρωπαϊκούς θεσμούς και βασικά με τον ESM , διότι πρόκειται για δάνειο του ESM και ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ . Τα κείμενα αυτά θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια .

Ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Γιούρογκρουπ και την Κομισιόν .

Κατά τη σημερινή συνάντηση εντοπίστηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα ζητήματα που χρήζουν τεχνικής επεξεργασίας και κάποια θέματα για τα οποία χρειάζεται πολιτική συζήτηση.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο έως την δεύτερη αξιολόγηση .

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017