Τσίπρας: Το μεσημέρι η εντολή από τον ΠτΔ - Ορκίζεται Πρωθυπουργός το απόγευμα της ίδιας ημέρας - Ακολουθεί η κυβέρνηση αύριο το πρωί - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τσίπρας: Το μεσημέρι η εντολή από τον ΠτΔ – Ορκίζεται Πρωθυπουργός το απόγευμα της ίδιας ημέρας – Ακολουθεί η κυβέρνηση αύριο το πρωί

21.09.2015 00:13
Το μεσημέρι της Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλ. Τσίπρα ενώ θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται εάν ο κ. Τσίπρας  έχει έτοιμη την κυβέρνηση, η ορκωμοσία της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί.
Θα προηγηθεί η επίσημη ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των εκλογών. Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα. Ποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα; Εάν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει ως η τελευταία Πρόεδρος της Βουλής να μεταφέρει στον κ. Παυλόπουλο τα επίσημα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να μην δεχτεί (αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να είναι, έως την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής, Πρόεδρος της Βουλής), πλην όμως δεν θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη.
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, να μη της  δοθεί η δυνατότητα για δηλώσεις, διαγγέλματα κτλ. Δεν αποκλείεται ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών να τα ανακοινώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι την χώρα μας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Θα τον συνοδεύει ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας.  Ηδη για τα θέμα αυτό υπήρξε συνεννόηση, κατά την προεκλογική περίοδο, τόσο με τον κ. Τσίπρα, όσο και με τον Ευ. Μεϊμαράκη. 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017